avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Contestatie executare silita?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Contestatie executare silita?

Buna ziua,

Exista temei legal pentru a contesta o somatie trimisa catre un ong pentru neplata impozitului pe profit (pentru anul 2011) daca acesta poate face dovada ca a fost achitata suma respectiva in termenul legal aplicabil impozitelor pe profit (adica pana la 27.02.2012) intr-un alt cont al trezoreriei decat cel care ar fi trebuit? Mentionez ca nu s-a facut inca dovada ca banii au fost trimisi intr-un cont incorect la nivelul categoriei de impozit si acestia nu au fost returnati asociatiei, asa cum ne-au spus cei de la admin. financiara sector 6, departamentul de executari silite.

Cei de la admin financiara refuza sa ne confirme sau sa ne infirme contul in care ar fi trebuit livrati banii, spunand ca asta e o informatie pe care trebuie sa ne-o furnizeze contabilul. Cum nu avem un contabil angajat, neexistand obligatia legala sa avem o astfel de angajare/colaborare, cum putem proceda? Daca achitam inca o data suma respectiva, ne-am putea recupera ulterior ce am achitat in februarie?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: LifeRider , utilizator 14:24, 11 Aprilie 2012

Mentionez ca nu s-a facut inca dovada ca banii au fost trimisi intr-un cont incorect la nivelul categoriei de impozit si acestia nu au fost returnati asociatiei, asa cum ne-au spus cei de la admin. financiara sector 6


Dvs trebuie sa faceti dovada platii !!
Daca au fost virati intr-un alt cont solicitati indreptarea erorilor din doc de plata in conformitate cu prevederile din OG 92/2003

„Art. 114 Dispoziţii privind efectuarea plăţii
(4) Pentru creanţele fiscale administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi unităţile subordonate, organul fiscal, la cererea debitorului, va efectua îndreptarea erorilor din documentele de plată întocmite de acesta şi va considera valabilă plata de la momentul efectuării acesteia, în suma şi din contul debitorului înscrise în documentul de plată, cu condiţia debitării contului acestuia şi a creditării unui cont bugetar.
(5) Prevederile alin. (4) se aplică în mod corespunzător şi de către celelalte autorităţi publice care, potrivit legii, administrează creanţe fiscale.
(6) Cererea poate fi depusă în termen de 5 ani, sub sancțiunea decăderii. Termenul începe să curgă de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a efectuat plata.”
Uitati ce puteti face mai simplu, exista un nr de tel ptr asistenta contribuabili juridici la ANAF (il gasiti pe site pt judetul dvs ) 031.403.91.60 nr pe tara, va recomand sa sunati de dimineata undeva pe la ora 9 si un pic sa le puneti in vedere problema dvs .

Mai mult ca sigur va trb sa completati o cerere (posibil catre serviciul evidenta contribuabili) dar le solicitati la tel sa va ajute ptr completarea ei.

Foarte important!!!! Mai sus aveti de la utilizatorul ADRIAN si temeiul legal .

Cu stima.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2012
Flavius1984, utilizator
Multumesc pentru raspuns. Ieri am mers la admin financiara sector 6 cu OP si extras de cont pentru a dovedi efectuarea platii si sa verificam validitatea contului in care am achitat, daca e in conformitate cu tipul de impozit pe care il plateam (imp pe profit), dar cei de la executari silite (unde am fost trimisi) au spus ca nu e treaba lor sa ne confirme contul. Exista o alta modalitate de a dovedi bunele intentii? Consideram sa trimitem eventual prin posta o astfel de instiintare catre ei.
@ Flavius1984: Multumesc frumos. Am sa incerc sa sun astazi.
Mergeti la serviciul evidenta pe platitor , solicitati sa va furnizeze "fisa sintetica pe platitor" unde se poate vedea obligatia de plata si platile efectuate
Este adevarat ca nimeni nu va obliga sa aveti un contabil angajat/colaborator DAR totusi cine tine evidenta financiar contabila ??

Alte discuții în legătură

Incepand cu 01,2021 o institutie isi schimba domiciliul fiscal croberta croberta Incepand cu 01,2021 o institutie isi schimba domiciliul fiscal in alta localitate a aceluiasi judet (se pastreaza codul fiscal). In mod eronat , in luna ... (vezi toată discuția)
Op gresit petricia petricia Buna ziua , am o mare rugaminte, spuneti-mi va rog mult in situatia in care in ianuarie 2009 am facut un ordin de plata aferent TVA , dar contul a fost trecut ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila dob.si penalit afp camyv camyv Buna ziua, in urma controlului s-au stabilit sume suplimentare de plata, exemplu TVA =10000 imp.profit = 10000 dob.TVA 5000 dob.imp.profit 5000 Cum se ... (vezi toată discuția)