nu cred ca este cazul sa va aduceti un avocat. una este cercetarea administrativa pentru o eventuala abatere disciplinara, si alta este o infractiune, unde este nevoie sa ai un reprezentant cunoscator al legii care sa te scape de o eventuala pedeapsa cu inchisoarea :)).
comisia de disciplina cerceteaza, audiaza si martorii unde este nevoie, si probabil este nevoie in cazul tau, analizeaza si documente doveditoare. si ajunge la concluzia daca este sau nu o abatere disciplinara. daca nu, atunci se claseaza sesizarea; daca da, atunci se stabileste o sanctiune disciplinara. si pentru o asa maaare abatere ca asta...:), nu cred ca o sa ai mult de suferit. poate in cel mai rau caz o diminuare a salariului cu vreo 5 % timp de 3 luni.
insa, dupa parerea mea, daca ai dovezi ca spui adevarul si aduci si martori care sa sutina cele spuse de tine, nu vad sa fie probleme. cu toate astea, comisia de disciplina este singura in masura sa analizeze daca este sau nu abatere disciplinara si sa hotarasca daca este cazul sanctiunea potrivita.
1. Sefa dvs. este in conflict de interese si are obligatia sa solicite suspendarea mandatului de membru al comisiei de disciplina.
2. Aveti dreptul sa fiti asistat sau reprezentat pe parcursul procedurii de cercetare administrativa, deci aveti dreptul sa va angajati un avocat.
3. Potrivit art. 77, alin. (2), lit. c) din Legea nr. 188/1999, constituie abateri disciplinare absentele nemotivate de la serviciu. Dvs. ati lipsit doar o singura zi. De altfel, este de esenta abaterilor disciplinare sa fie savarsite in mod repetat, sistematic etc.
Mi se pare o porcarie sa aveti sesizare la comisia de disciplina si mi se pare inadmisibil sa se puna problema sanctionarii dvs. Angajati-va avocat care sa fi avut litigii in sfera contenciosului administrativ si incercati sa le bagati sesizarea pe gat. La figurat, desigur.
amu...dati-mi voie sa fiu sadic, da' in legea nr.188, nu scrie ca daca ti se imbolnaveste o matusa, o poti sterge de la job... deci, absenta e nemotiva, din punctul meu de vedere.asta ar fi primul aspect....al doilea...sa zicem ca a fost o situatie de forta majora...dar, de ce n-ati considerat de cuviinta sa va sunati sefa, nu colega, mai ales avand in vedere ca din provincie si pana la bucuresti...ma indoiesc ca n-ati putut, fiind ocupata sa-i tineti tubul cu oxigen pacientei. :)
cred ca asta a fost de altfel, si principalul motiv pentru care s-a ofuscat sefa... nu cred sa fie asa sadica, si sa nu-i placa bunicutele muridunde....
oricum...una peste alta, si trecand peste latura emotionala ( care , iaca se pune...iaca nu), fapta dvs. constituie abatere disciplinara, si poate fi sanctionata conf. legii nr.188/1999.(probabil avertisment, sau premiu 1-3 luni). :)
ee ai dreptate mihai, este o abatere ....mica. mi se pare prea de tot sa te duci cu avocatul la comisia de disciplina (iti ia si banii degeaba), ca ai lipsit o zi de la munca ca matusa te-a speriat de moarte din cauza sanatatii. il platesti pe ala o groaza de bani, ca te-ai speriat ca esti cercetat disciplinar, si ulterior iti da institutia vreo mustrare sau iti ia 3 luni vreo 30 de lei din salariu, ca iti dai seama ce o sa intereseze comisia ca vii cu avocatul.... :training:
Da poate ca avocatul este o ruda si nu-i ia doamnei niciun ban pentru prestatie, deci cum spunea si d.na Gabriela e libera sa fie asistata de avocatul sau, mai ales ca poate in acest mod ii mai da peste nas sefei ca nu e singura pe lume.