Buna ziua,
Va deranjez cu cateva intrebari, la care Anaf m-a lamurit doar partial:
1. firma inregistrata ca platitor de tva dar care efectueaza exclusiv operatiuni scutite FARA drept de deducere(jocuri noroc) are facturi de achizitii de la furnizori cu tva.
De la anaf mi s-a spus ca in D394 trebuie sa trec aceste facturi cu baza si tva ( chiar daca eu nu deduc), in 300 la fel - rd 27 si sa ajustez la rd 28 cu tva efectiv dedus (adica zero).
In 394 se preiau datale din jurnalul de cumparari, deci cumva baza si tva trebuie sa apara si acolo.
Solutia contabila (singura pe care o vad) dar care nu stiu cat de legala e, este: sa deduc initial tva la factura si apoi sa fac 635neded=4426 pt a anula efectul deducerii.
Va rog sa-mi spuneti daca e ok asa, sau neavand dreptul de deducere nu pot face aceste note.
2. cabinetele medicale care presteaza servicii scutite fara drept de deducere, dar care nu sunt inregistrate in scopuri de tva trebuie sa treaca suma aferenta tva la achizite pe cheltuiala nedeductibila sau intra in costul serviciilor primite, fiind cheltuiala deductibila?
D394 si 300
Kolea41
Va rog un raspuns : se cumpara niste bunuri ce nu sunt necesare domeniului de activitate ( ex. o camera de filmat video ,la activitate agricola ) Automat ,in ... (vezi toată discuția)