avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestatie decizie recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatie decizie recalculare pensie

buna ziua

daca imi poate spune cineva va rog cum se procedeaza in cazul in care vreau sa contest decizia de recalculare a pensiei.
sunt pensionat din 2009 si intre timp am lucrat la o societate privata. cand am implinit un an de contributie am depus cerere de recalculare. decizia a venit dupa 6 luni in urma sesizarii mele la ministerul muncii si mi-a dat in plus numai 10 lei.
daca fac contestatie e posibil sa-mi iasa o valoare mai mica la recalculare?
Cel mai recent răspuns: Valentin Mester , utilizator 06:34, 2 Mai 2012
nu vi se poate acorda mai putin din moment ce ati mai lucrat de atunci...
incercati pe calea instantei de judecata sa depuneti o actiune, nu aveti nimic de pierdut si este si scutita de taxa de timbru
Daca aveti adeverintele cu venituri si buletinul de calcul puteti sa le confruntati sa vedeti unde e greseala...dar e cam mult de lucru.
va intreb pt ca in 2010 la un an de munca (octombrie) pt care mi s-a retinut contributie mi s-a recalculat pensia si mi s-a dat 70 lei/luna in plus. acum dupa inca un an (trebuia in octombrie 2011) dar mi-a dat decizia in martie 2012, la recalculare mi s-a dat 10 lei in plus pe luna. care ar fi explicatia? s-a schimbat legea de recalculare si e mai proasta pentru pensionari? multumesc
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2012
astoria, utilizator
Da, s-a schimbat legea si este in defavoarea pensionarilor. Legea 3/1977 era mai buna decat Legea 19/2000 si-aceasta era mai buna decat legea 263/2010.
Cu toate acestea, daca ati lucrat la fel in cele doua perioade, asa cum spuneti, diferenta de la 70 lei la 10 lei parca este prea mare.
mi-e teama sa nu fi gresit prima data cand mi-au dat 70 de lei. nu stiu daca e normala diferenta dintre recalculari avand in vedere ca pt anul in care mi s-a recalculat mai putin am avut salariul mai mare cu vreo 100 de lei pe luna. daca descopera ca mi s-a dat in plus poate sa ii ia inapoi?

Alte discuții în legătură

Calcul pensie ContSters279730 ContSters279730 Buna ziua! Am si eu o nedumerire. Am o salariata care a iesit la pensie in decembrie 2012. Din ianuarie 2011 pana in decembrie 2012 a avut salariul de ... (vezi toată discuția)
Zile lucrate in timpul pensiei anticipate partiale CristinaCIC CristinaCIC Buna seara M-am pensionat anticipat pe data de 1 sept 2011. In timpul cat am fost angajata, am ajutat echipa de la CAR, si pentru asta ei imi multumeau cu o ... (vezi toată discuția)
Salariile compensatorii si pensia TES TES VA ROG SA -MI PRECIZATI DACA SALARIILE COMPENSATORII SUNT DOAR UN AN VECHIME SAU SE TRECE IN FISA DE CALCUL SI VALOAREA LOR PENTRU STABILIREA PUNCTAJULUI ... (vezi toată discuția)