avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Fostul medic de familie refuza sa imi elibereze fisele ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Fostul medic de familie refuza sa imi elibereze fisele medicale

Buna ziua,

In ultima vreme ma confrunt cu o problema la care as dori un sfat pentru a o rezolva.
as dori sa imi schimb medicul de familie deoarece sunt foarte nemultumita de dansa, cat timp am fost la ea nu am beneficiat niciodata de serviciile ei cand am avut nevoie ( adeverinte, retete, concedii medicale etc). de cate ori ma duceam la dansa ma amana sau imi spunea ca nu imi da. Ma plimba zile intregi fara a-mi da nici macar reteta pentru antibiotice pentru fetita mea. din acest motiv am hotarat sa ma retrag sa imi schimb medicul de familie, dar ca o alta surpriza in momentul cand am vrut sa scot fisa de la dansa nu a vrut sa imi dea fisa mea si a fetitei mele. Precizez ca m-am dus cu cerere de negatie de la celalalt medic, cel nou si copie dupa buletin. Eu m-am gandit sa fac o plangere impotriva ei. Imi poate spune cineva unde pot face acesta plangere, pentru a-mi recupera fisele? nu as dori sa ma mai plimbe fara nici un rezultat.

Multumesc


Cel mai recent răspuns: AuraA23 , utilizator 11:29, 22 Februarie 2017
Puteti formula plangere la Colegiul Medicilor din judetul unde domiciliati.
@alina81,


Urmati prevederea art.12.Anexa I din Norme aplicare COCA2012,care la art.12 mentioneaza:


ART. 12 Persoanele înscrise care doresc să îşi schimbe medicul de familie vor adresa o cerere de transfer, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 2 A la ordin, medicului de familie la care doresc să se înscrie, precizând numele medicului de la care pleacă. Medicul de familie primitor are obligaţia să anunţe în scris (prin poştă), în maximum 15 zile lucrătoare, medicul de familie de la care a plecat persoana. Medicul de familie de la care pleacă persoana are obligaţia să transmită fişa medicală în copie certificată prin semnătură şi parafă că este conform cu originalul, prin poştă, medicului primitor, în termen de 15 zile lucrătoare de la solicitare. Cabinetul medical de la care pleacă persoana păstrează originalul fişei medicale, conform prevederilor legale în vigoare


CERERE DE TRANSFER

(anexa2a)
- model -
Nr. înregistrare VIZAT*), ______________/____________
Unitatea sanitară ................................
CUI ..............................................
Sediu (localitate, str. nr.) .....................
..................................................
Casa de Asigurări ................................
Nr. contract/convenţie ...........................
Medic de familie .................................
(semnătură şi parafă)
Domnule/Doamnă Doctor,
Subsemnatul(a) _________________________, cetăţenie ____________________, C.N.P. |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|, data naşterii ________________________, domiciliat(ă) în ___________________ str. _________________ nr. _____, bl. _____, sc. ____, ap. _____, jud./sector __________, act de identitate ______________, seria ___________, nr. ___________, eliberat de __________________, la data _____________, telefon ___________________, solicit înscrierea mea pe lista dumneavoastră prin transfer de la medicul de familie ____________ din unitatea sanitară _________________ str. ___________________ nr. _____ jud./sector ___________
Declar pe propria răspundere că nu solicit transferul mai devreme de 6 luni calendaristice de la ultima înscriere.
Anexez prezentei cereri documentele justificative care atestă calitatea de asigurat, în conformitate cu prevederile legale în vigoare (se va bifa numai de către persoanele asigurate).
Răspund de exactitatea datelor cuprinse în prezenta cerere, pe care o semnez.
Data: / / Semnătura:
Domnului/Doamnei Doctor
------------
*) Se completează cu datele unităţii sanitare în care îşi desfăşoară activitatea medicul de familie pe lista căruia se solicită transferul, respectiv semnatura si parafa



Dupa cum observati,obligatia de a transmite fisa in copie este a medicului de la care plecati,dar medicul primitor trebuie sa anunte ca v-a preluat si sa solicite aceasta fisa.
Transferul priveste cei 2 medici si nu pacientul,deci nu dvs. trebuie sa faceti solicitarea.
Daca s-a respectat procedura si medicul de la care plecati a refuzat transmiterea fisei,atunci da,este cazul sa sesizati casa de sanatate.
Multumesc mult pentru raspuns,

O seara placuta.
Buna ziua. As avea si eu nevoie de cateva lamuriri referitor la ce s-a scris mai sus:
"Medicul de familie de la care pleacă persoana are obligaţia să transmită fişa medicală în copie certificată prin semnătură şi parafă că este conform cu originalul, prin poştă, medicului primitor, în termen de 15 zile lucrătoare de la solicitare" as vrea sa stiu in acest interval de 15 zile lucratoare, daca eu sau fetita mea vom avea vreo problema ce se intampla? Putem apela la noul medic de familie chiar daca acesta nu a primit inca fisa? Are voie medicul de familie vechi sa opreasca originalul fisei medicale si sa ma trimita sa-mi fac copie dupa fisa? Medicul de familie al fetitei mele de la care vreau sa plec, care a fost si medicul nepotului meu, asa a procedat cand cumnata mea s-a dus dupa fisa. A trimis-o la un centru de langa policlinica sa-si faca o copie, apoi s-a intors si i-a lasat originalul, ceea ce n-ar fi o problema daca ar si trimite prin posta fisa originala noului medic, dar acest lucru nu s-a intamplat.

Cu speranta ca am fost coerenta, va multumesc anticipat pentru raspuns.


Ultima modificare: Marți, 3 Iulie 2012
carmenz, utilizator
1.
Cabinetul medical de la care pleacă persoana ,păstrează originalul fişei medicale, conform prevederilor legale în vigoare.La noul medic de familie ajunge copia certificata a acestei fise.

2.Din momentul in care noul medic de familie v-a admis cererea de transfer si v-a inscris in lista proprie de pacienti,veti putea beneficia de serviciile medicale solicitate,chiar daca fisa dvs. nu a ajuns inca.Oricum medicul actual va purta cu dvs. o discutie privind istoricul medical,diagnostice avute,interventii chirurgicale,boli infecto/contagioase,etc.


Alte discuții în legătură

Schimbare medic de familie Margelan Margelan Buna ziua, Doresc sa-mi schimb medicul de familie din anumite motive pe care nu as vrea sa le mentionez aici. Am primit de la ,,noul'' medic o cerere de ... (vezi toată discuția)
Art.12.anexa i din norme aplicare coca2012 RADU707 RADU707 Buna ziua! Mai este valabila prevederea art.12.Anexa I din Norme aplicare COCA2012,care la art.12 mentioneaza: ART. 12 Persoanele înscrise care doresc ... (vezi toată discuția)
Medic familie - fisa medicala poate fi ridicata personal? IuliaIspas IuliaIspas Buna ziua ! Fisa medicala a pacientului, este obligatoriu sa fie trimisa prin posta noului medic de familie sau se poate ridica personal si in ce conditii. ... (vezi toată discuția)