avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... concurs de infractiuni
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

concurs de infractiuni

in cazul in care o persoan intretine relatii sexuale cu o persoana de sex feminin in virsta de 15 ani fara consimtamintul acesteia exista concurs de infractiuni intre infractiunea de viol si cea de act sexual cu un minor?thanks
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 13:09, 16 Decembrie 2008
Da, exista acest concurs de infractiuni in situatia descrisa de dvs.
Nu, e viol forma agravata.
tot eu raspund dupa o analiza mai atenta ainfractiunii:avind in vedere ca nu a existat consimtamint din partea victimei iar la forma agravata exista si incriminarea privind actul sexual cu un minor ce nu a implinit virsta de 15 ani,cred ca ramine doar infr de viol.dar vedeti voi eu am:O zis ca are implinita virsta de 15 ani????:Odeci cum ramine totusi?
Dacă victima avea 15 ani împliniţi, e doar viol.
Iar actul sexual cu un minor este infracţiune doar dacă minorul e sub 15 ani. Sigur, dacă nu sunt îndeplinite alte condiţii (minorul aflat în îngrijirea celui care săvîrşeşte actul sau oferirea de foloase şi toate celelalte.
Ultima modificare: Vineri, 12 Decembrie 2008
themis, utilizator
Eu zic sa se citeasca mai atent cele doua texte ale infractiunilor de viol si act sexual cu un minor. Act sexual cu un minor este si dupa varsta de 15 ani, ca de aceea majoratul este la 18 ani. Altfel, ar fi fost la 15.
Imi pare rau ca raspund atat de simplu, dar trebuie sa se citeasca mai atent Codul Penal.

Alte discuții în legătură

Infracþiunea de viol ! alexsisco alexsisco Buna seara , cine imi poate spune care este raportul dintre infracţiunea de viol şi act sexual cu un minor ? (vezi toată discuția)
Corupere de minori iulian11 iulian11 buna la toti. am si eu o intrebare daca nu va suparati. care e diferenta dintre act sexual cu minor si viol minor? adik ma refer la faptul dak persoana ... (vezi toată discuția)
Viol sau nu cezara_pufu cezara_pufu Daca tatal vitreg al unei minore de 14 ani o saruta, o mangaie, ea ii saruta mameloanele, picioarele, cu alte cuvinte ea consimte....la ce se incadreaza? (vezi toată discuția)