avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa de prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa de prima inmatriculare

Am platit taxa de prima inmatriculare, in sept. 2008, pe OUG 50/2008.Acum am demarat procedura pentru recuperarea taxei.am respectat procedura prealabila (cererea de restituire catre ANAF).am primit de la acestia un raspuns care suna cam asa:,,in baza legii 9/2012, sumele platite ca taxa de prima inmatriculare, in baza OUG 50/2008 se pot restitui in urmatoarele conditii:
-conf.alin.1 din lg.9/2012-in cazul in care taxa pe poluare, platita conf. OUg 50/2008 este mai mare decat prevederile lg 9/2012, se pot restitui sumele rezultate ca diferenta, pe baza proc. stabilite prin normele de aplicarea ale prezentei legi";
-conf.alin.2 ,,sumele prevazute in alin.1, se restituie contribuabilului, la cerere...":
-conf.alin.3,,.taxa rezultata ca diferenta se achita in termenele de prescriptie prevazute de legea fiscala..";
Acest raspuns nu este un refuz, pe care poti sa il contesti la instanta de contencios administrativ, este pur si simplu un alt blocaj, creat de legislativ.Nu poti sa iti obti, nici macar diferenta, daca ar exista, fara o expertiza a celor de la RAR (alti banii, alta distractie).
Intrebarea mea este:
-Se mai poate recupera, integral, taxa, platita, de ex. pe OUG 50/2008, in conditile intrarii, in vigoare a legii 9/2012, (cunoasteti vrun precedent, daca da pe ce sa iti intemeiezi pretentiile.?
-pe ce iti intemeiezi pretentiile?
Cel mai recent răspuns: ionutadriandragut , utilizator 12:10, 18 Aprilie 2016
Probabil cererea dv. de restituire nu a fost destul de bine redactata. Trebuia sa fie intemeiata pe art.117 alin.1 lit.d C.Pr.fiscala si sa solicitati restituirea intregii taxe achitata in 2008.
Se poate recupera in instanta intreaga taxa, chiar daca a intrat in vigoare noua lege pe aceleasi considerente ca si inainte, respectiv art. 148 al. 2 si al. 4 din Constitutia Romaniei, art. 110 al. 1 din Tratatul UE, art. 2 din Tratatul de Aderare al Romaniei la UE, art. 1084 C. civ. raportat la art. 1082 C. Civ, art. 117 alin.1lit.d C.Proc.Fiscala.
tocmai ca a fost intemeiata pe art.117, alin.1, lit.d CPF.
Eu am respectat proc.prealabila si ma asteptam la un refuz sau sa nu primesc un respuns, in termenul de 45 de zile, si sa merg in instanta, dar asa, am primit un raspuns, si nu este un refuz, teoretic.dar ca val.reziduala a taxei se restituie, doara daca autovehicolul iese din parcul national.nu stiu, sa faca alta cerere sau sa merg in instanta, si prectic sa timbrez la valoare?
"art. 1084 C. civ. raportat la art. 1082 C. Civ"

sunt articole din vechiul Cod Civil, aveti cumva idee care sunt articolele din Noul Cod Civil care trebuie mentionate in cererea de chemare in judecata?
Buna ziua,

In iulie 2012 am achizitionat o Skoda Fabia pentru care am platit 486 lei taxa de prima inmatriculare. Intrebarea mea este: pot sa recuperez aceasta taxa? Cunoasteti un avocat in Cluj care sa se ocupe cu mai multe cazuri de genul? Si cam ce costuri implica includerea unui avocat in acest proces?

Multumesc
Daca Skoda nu e o masina noua, la 1 inmatriculare,instantele din Cluj admit aceste actiuni , impreuna cu dobanda si cheltuieli de judecata.

Alte discuții în legătură

Recuperare taxe de inmatriculare mariamiruna mariamiruna în octombrie 2007 am inmatriculat o masina adusa din afara tarii motiv pentru care am platiti taxa de prima inmatriculare aferentă calculată in suma de 5890 ... (vezi toată discuția)
Taxa auto stefan8 stefan8 Am ceva nelamuriri cu privire a recuperarea texei de poluare. Eu am facut deprecierea taxei de poluare, fapt pentru care am mai platit la rar circa 150 de euro ... (vezi toată discuția)
Taxa auto mimika85 mimika85 Stie cineva daca s-a scos taxa de inmatriculare (vezi toată discuția)