avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este uzucapiune sau nu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este uzucapiune sau nu?

Buna ziua!
Am si eu o probleme legata de o casa.
Casa a fost cumparata de catre parintii mei, in anul 2000. Cand a fost achizitionata
era construit numai parterul. Eu impreuna cu sotul meu locuiam la bloc intr-un apartament cumparat de parintii mei. Dupa ce acestia au cumparat casa, am vandut apartamentul si cu banii obtinuti am continuat construirea casei. Avem numeroase facturi pe numele parintilor mei. Acum sunt in divort cu sotul meu. Am facut la notariat o intelegere dupa ce am depus actele pt divort in care mentionam faptul ca il dadeam acestuia o suma de bani mai exact 25000 euro, in 2 transe: 11000 euro in momentul incheiarii intelegerii si 14000 in momentul in care vindeam casa. Eu as fi beneficiat de aceeasi suma de bani(25000 euro, in momentul vanzarii casei), iar restul am stabilit de comun acord, lucru mentionat in intelegere ca-l vom da fetei noastre in varsta de 19 ani pt achizitionarea unui apartament. Acum suntem in acele 30 zile pe care notarul ni le-a lasat la dispozitie in cazul in care ne razgandim. Sotul meu s-a razgandit intre timp si ma ameninta ca imi va lua 50% din casa, ca are martori ca el a bagat bani in casa respectiva.
Repet , eu am foarte multe facturi pe numele parintilor mei.
Martorii pe care el spune ca ii are sunt mesterii care au lucrat la casa, dar care nu au de unde sa stie cine, cum cati bani au bagat in casa.
Mentionez faptul ca noi am locuit in casa respectiva timp de 11 ani, parintii mei locuiesc la tara si nu au avut niciodata domiciliul la adresa respectiva. La ce pot sa ma astept?

Alte discuții în legătură

Divort cu probleme. angelaflorescu angelaflorescu Buna ziua! Am si eu o probleme legata de o casa. Casa a fost cumparata de catre parintii mei, in anul 2000. Cand a fost achizitionata era construit numai ... (vezi toată discuția)
Evacuare silita angelaflorescu angelaflorescu Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: Sunt in divort cu sotul meu, mai exact am facut cerere de divort la notariat si acum suntem in acea perioada de 30 ... (vezi toată discuția)
Anulare act notarial Angelsy Angelsy Buna ziua! In anul 2012, am divortat printr-o intelegere la notariat. In acea intelegere ma obligam sa-l despagubesc pe fostul sot cu o suma de bani. I-am dat ... (vezi toată discuția)