avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Urgent - problema vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Urgent - problema vecini

Buna ziua!

Am si eu o problema cu un vecin. Am un teren de 30x10 m, din care 30 m sunt front la strada. Vecinul meu de pe cealalta latura de 30 de m, isi tot arunca mucurile de tigara(stinse sau nestinse) la mine pe teren. Mentionez ca pe acea latura am si niste scanduri, necesare pentru constructia viitoarei mele case. O sa fac sesizare atat la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (exista pericolul ca de la un muc de tigara sa se aprinda scandurile si gardul facut de vecin, care este tot din scanduri).
As dori sa-mi spuneti ce articole de legi pot invoca in sesizarea catre Politia Locala (vreau sa formulez sesizarea astfel incat sa nu imi poata da acel celebru raspuns "Referitor la adresa dvs... va informam ca .....nu intra in atributiile Politiei Locale").
Si inca o problema: acel vecin are si un gratar din caramida, cu horn, care este lipit exact de gard, cu 2 guri de aerisire (una spre mine si una spre el). As dori sa stiu daca exista o distanta minima fata de gard la care trebuie sa se construiasca gratarele - in momentul de fata este de vreo 10 cm distanta intre horn si proprietatea mea).
Si ca sa inchei intr-un ton mai optimist, am sa va spun si un banc:
"Un canibal se muta din tribul lui. Dupa cateva luni, vine mama lui in vizita. Seara, la cina, ea ii spune:
- Dragul meu, sa stii ca nu-mi plac deloc vecinii tai!
- Nu?! Atunci mananca doar legumele"

Va multumesc anticipat pentru orice sugestie!

Marius, Zalau

Alte discuții în legătură

Distanta legala pt amplasare gratar de gradina din caramida cosmin_c_bv cosmin_c_bv Buna ziua, m-ar interesa sa stiu daca exista vreo distanta legala fata de gardul vecinului care trebuie respectata in cazul amplasarii unui gratar de ... (vezi toată discuția)
O mare dilema daniela.ilea daniela.ilea Daca ma poate ajuta cineva ,detin o casa batraneasca cu un front stradal de 7 m dar in spate se lateste curtea ajungand la 13 m ,doresc sa construiesc o casa ... (vezi toată discuția)
Constructie foisor n_ancamaria n_ancamaria Buna ziua, Detin o casa cu teren in suprafata totala de 475 mp. Paralel cu gardul dintre noi si o alta familie am ridicat in urma cu aprox 8 ani, un foisor ... (vezi toată discuția)