Dupa 2 ani de concubinaj si apoi 18 de casatorie,in urma carora au rezultat si 2 copii,dintre care unul cu dizabilitati fizice si mentale,avand o relatie impreuna cu el exemplara in decursul anilor,sotul meu m-a anuntat ca vrea sa paraseasca domicilul conjugal pentru a se pune cu amanta,iar mie spunandu-mi ca pot face ce vreau.Adica sa bag divort.El se duce acum sa stea pe una din proprietatile noastre,noi avand am multe imobile facute impreuna.Cum pot face ca in urma divortului sa obtin cat mai mult avand in vedere ca mi-a terfelit si imaginea alegand sa se duca cu cea mai buna prietena a mea?Mentionez ca firma din care traim amandoi si care am cladit tot ceea ce-am facut este pe numele tatalui meu iar el este administrator acolo.
ps...scriu asta la cererea unei prietene.
Firma o sa ramana a tatalui dvs,implicit a dvs. Bunurile dinaintea casatoriei raman la acela pe numele caruia erau, iar bunurile dobandite in timpul casatorie indiferent pe numele caruia dintre cei 2 soti sunt, acestea se impart in functie de contributia fiecaruia, indicat este sa aduceti probe prin care sa demonstrati o contributie mai mare la achizitionarea respectivelor bunuri. In schimb faptul ca dvs v-a fost "terfelita" imaginea nu va dreptul la un procent mai mare obtinut in urma partajului.
Situatia dvs. este complicata tare daca doriti sa solicitati si daune.
Incercati sa vorbiti in detaliu cu un avocat despre aceste aspecte.
Dupa parerea mea riscati sa va complicati daca veti insista sa va judecati si pe acest aspect legat de terfelirea imaginii dvs.
Faptul ca lasa doi copii minori cu varste de 10 si 2 ani,ultimul avand nevoie si de asistenta medicala de 2 ori saptamanal ,pt a se stabili cu amanta pe unul dintre proprietatile noastre lasand copii in grija mea chiar nu conteaza? Unde il pot face sa plateasca? Nu pot sa cred !!!
Veti putea cere pensie alimentara, cam asta ar fi singura " alinare" pentru faptul ca veti ramane cu cei 2 copii. Nu am intalnit pana acum in jurisprudenta cazul ca unul dintre soti sa primeasca o cota mai mare din bunuri la partaj pentru faptul ca i s=ai incredintat copii minori.