avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul de mediere,cu o agentie de recrutare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul de mediere,cu o agentie de recrutare personal in strainatate

Acum 3 luni,am incheiat un contract de mediere cu o agentie care recruteaza personal in strainatate(contractul contine mai multe obligatii decat drepturi si are:(( 2 pagini).Inainte de a incheia contractul am facut cateva cercetari cu privire la firma respectiva:cand s-a infiintat,daca este activa,daca este inregistrata la registru comertului si la ITM.Cand am semnat contractul(pe o perioada de 8 luni)directorul a spus ca este posibil sa plecam si in 6 zile,ceea ce nu s-a intamplat,am platit o taxa de 400 ron (pt procesare dosar) si 200 ron la medicina muncii (mentionez ca am primit bon pt banii cheltuiti).De 3 luni astept si sun in fiecare saptamana sa intreb daca a venit contractul din strainatate,iar de fiecare data primesc acelasi raspuns:au venit contracte,dar nu va aflati printre cei ,,norocosi''.Sunt persoane care au depus actele dupa mine si au plecat.In momentul cand am semnat contractul a spus ca nu selecteaza persoanele le i-a in ordine,in functie de nr.de contract de mediere.Eu am nr. la contract 168 si tot stau si astept........:">.O sa le mai las ragaz pana la sfarsitul lunii si dupa aceea vreau sa iau masuri legale impotriva lor.
Vreau sa stiu daca e posibil sa fii luat teapa si daca da,ce pot face ca sa evit ca si alte persoane sa pateasca ce am patit eu.:((
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 2 Decembrie 2013
Este posibil sa existe si posibilitatea nesolutionarii cererii dvs .. insa pentru a evita astfel de situatii este mai bine sa faceti o sesizare la ITM / Inspectia Muncii.
Firma de recrutare este din Timisoara,iar eu sunt din Prahova.Pot face sesizarea la ITM Prahova?sau trebuie sa fac sesizarea la ITM Timisoara,pentru ca online nu se poate,iar pana acolo sunt 500 km.....
Va multumesc!
puteti trimite sesizarea dvs. cu datele de identificare aferente la Inspectia Muncii, pe adresa de e-mail: petitii@inspectiamuncii.ro
Daca veti da detaliile corespunzatoare ei o pot redirectiona spre ITM Timisoara, si veti primii si raspuns.
Pentru ITM Timis sesizarea se poate depune si online, control relatii de munca: controlrm@itmtimis.ro
Firma este in regula,din punct de vedere legal,dar nu inteleg de ce dureaza atat de mult?:-/

la telefon multe informatii nu primesc,vreau sa stiu daca a trimis contractul,pe ce data si de ce dureaza atat....:(. ITM-ul si OPC-ul nu are in atributii sa verifice acest lucru.Carei institutii de stat abilitata sa verifice acest lucru,ma pot adresa?
Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Contract de intermediere loc de munca platit si neonorat de firma alemoraru alemoraru Buna ziua. Am incheiat un contract de mediere cu o firma din Sibiu , in vederea gasirii unui loc de munca in stainatate. La incheierea contractului am ... (vezi toată discuția)
Lucru in strainatate sisilvia sisilvia buna ziua, as vrea sa merg in strainatate la lucru printr-o firma de recrutare, aceea firma imi cere dovada ca nu sant angajat in tara. intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Agentie de recrutare pentru austria si anglia SavaSorin SavaSorin Buna ziua! Imi puteti spune ce firma de recrutare functioneaza pe str. Stefan cel Mare la nr. 193 si daca este agreeata de Fortele de munca din Sibiu. (vezi toată discuția)