avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Recuperare taxa auto platita in 2008 - litigiu aflat ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Recuperare taxa auto platita in 2008 - litigiu aflat pe rolul instantei, in recurs

In anul 2008 am achizitionat auto marca Opel Vectra, fabricat in 1999, inmatriculat in germania. Pentru inmatricularea auto in Romania am fost nevoit sa achit suma de 5.278,00 lei, cu titlu de taxa de poluare.
Conform art. 110 TFUE ( ex-art.90 TCE), "nici un stat membru nu aplica, direct sau indirect, produselor altor state membre impozite interne de orice natura mai mari decat cele care se aplica, direct sau indirect, produselor nationale similare.
Pentru aceasta am chemat in judecata ( fara avocat ), D.G.F.P. si Administratia Fondului de Mediu pentru restituirea taxei de poluare prelevata discriminatoriu si in mod nelegal precum si dobanda fiscala aferenta.
Tribunalul mi-a dat castig de cauza in luna februarie 2012 dar nu definitiva.
Intrebare:
1. Daca intre timp am vandut autoturismul si paratele fac recurs la Curtea de Apel voi pierde procesul?
2. Daca voi recupera banii va trebui sa o inmatriculez din nou cu o alta taxa?

Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Model de cerere de chemare in judecata pentru recuperarea taxei de poluare Adrian Dinica Adrian Dinica care este amabil sa imi trimita si mie un model de cerere chemare in judecata pentru recuperarea taxei de poluare? (vezi toată discuția)
Rãspuns la întâmpinare în cauzã având ca obiect recuperare taxa auto danutz0831 danutz0831 buna ziua, am dosar pentru recuperarea taxei auto platite in dec 2012, dupa un an am primit o intaminare de la anaf in care imi comunica ca legea s-a schimbat ... (vezi toată discuția)
Sunt admisibile actiunile de restituire taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau actiunile de inmatriculare fara plata taxei cf. legii 9 / 2012 ? Roland Mindrila Roland Mindrila Potrivit art. 90 alin. 1 din Tratatul Comunitatii Europene (T.C.E.), nici un stat nu poate aplica, direct sau indirect, produsele altor state membre impozite ... (vezi toată discuția)