Condamnă pe inculpatul la: -6 luni închisoare ......., cu aplic. art.320/1 C.p.p. şi cu aplic. art.74,76 lit.d C.p.Privează pe inculpat de exerciţiul drepturilor prev. de art.64 lit.a Teza II, lit. b C.p. în condiţiile art.71 C.p. În baza art. 88 C.p. deduce din pedeapsa aplicată timpul reţinerii preventive de la data de 21.03.2011 la 22.03.2011. În baza art. 81, 82 C.p. dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate inculpatului pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 6 luni. Pune în vedere inculpatului disp. art. 83 C.p. #-o
În baza art. 71 al. 5 C.p. dispune şi suspendarea condiţionată a executării pedepselor accesorii aplicate inculpatului.
Ceea ce nu inteleg este ultimul alineat.
Ce drepturi am si ce drepturi nu am ?
Le aveti pe toate , fiindca , desi v-a fost aplicata si pedeapsa accesorie a interzicerii unor drepturi, a fost suspendata si interdictia, odata cu pedeapsa principala. Accesoriul urmeaza principalul , conform unuia dintre principiile dreptului .
Insa in caz de revocare a beneficiului suspendarii conditionate, daca nu veti respecta obligatiile impuse pentru termenul de incercare, cred ca stiti, veti executa pedeapsa si va vor fi interzise drepturile din hotarare.
Asadar, aveti toate drepturile intacte , deocamdata. Aveti grija:)
aveti drepturi insa si obligatii si in special aceea de a respecta legea in caz contrar lucrurile se pot agrava pentru dvs deoarece la o noua infractiune savarsita, pe langa condamnarea pentru noua infractiune se va aplica alaturat si cea de 6 luni .
Pedepsele accesorii prev. de art 64 lit.a teza a II-a si lit b) din c.pen. a caror executare a fost suspendata conditionat, nu au nici o legatura cu dreptul de a conduce.
Ele sunt:
a) dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice;
b) dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat;
In ceea ce priveste dreptul de a conduce, avand in vedere ca ne-ati indicat un dispozitiv incomplet , respectiv fara infractiunea pentru care ati fost condamnat, am sa va redau disp. art.114 lit a si b din Oug.195/2002 care enumera infractiunile pentru care se anuleaza permisul de conducere in cazul condamnarii printr-o hotarare definitiva.
Art. 114.
(1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie;
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru infracţiunile prevăzute la art. 85, art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) şi (5), art. 89 alin. (1) şi (2), art. 90 alin. (1) şi la art. 92 alin. (3).
Va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive de condamnare conform, art 116 al. 1 lit.b) din aceeasi ordonanta.