avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA servicii de transport import marfa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA servicii de transport import marfa

Buna ziua ,
Justificarea scutirii pentru serviciile de transport aferente unui import de bunuri se efectueaza de transportator sau de casa de expeditie pe baza urmatoarelor documente
a) factura, care trebuie să conţină informaţiile prevăzute la art. 155 alin. (5) din Codul fiscal sau, după caz, pentru persoanele care prestează efectiv serviciul de transport, documentul specific de transport, dacă acesta conţine cel puţin informaţiile prevăzute la art. 155 alin. (5) din Codul fiscal;

b) contractul încheiat cu beneficiarul;

c) documentele specifice de transport prevăzute la alin. (4), în funcţie de tipul transportului, sau, după caz, copii de pe aceste documente;

d) documentele din care să rezulte că bunurile transportate au fost importate în Comunitate şi că valoarea serviciilor este inclusă în baza de impozitare a bunurilor importate.
Intrebarea este ce documente mai pot fi prezentate la punctul d)
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Tva axaconstruct axaconstruct Buna , As dori sa stiu si eu , cine va plati tva-ul in urmatorul caz: Firma de transport marfa , casa de expeditie si beneficiarul sunt din ROMANIA SI ... (vezi toată discuția)
Scutire tva crinarug crinarug Firma X din Romania (CAEN 5229) are un contract incheiat cu o firma din China, in calitate de casa de expeditie, pentru care primeste facurile de transport ... (vezi toată discuția)
Inregistrare import Asanta Asanta Am urmatoarea situatie: import de marfa din China. Vama se face la Bucuresti. am o factura de transport-manipulare emisa de o firma inregistrata in UE. Factura ... (vezi toată discuția)