avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drept la munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drept la munca

buna ziua.as dorii sa intreb,daca sotul meu,cetatean algerian,posesor al unui permis de sedere temporara pe teritoriul Romaniei,are drept legal la munca in baza acestui permis,sau are nevoie de permis pentru munca.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ruxandra1 , utilizator 19:37, 16 Mai 2012
Trebuie sa aiba permis de sedere permanent pentru a putea lucra in Romania fara autorizatie de munca ..
si aceasta autorizatie de munca trebuie sa o ceara sotul meu de la O.R.I. sau in cazul in care gaseste sa se angajeze,aceasta autorizatie o cere angajatorul?va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Angajatorul solicita eliberarea autorizatiei de munca ... de ce nu solicita eliberarea cartii de rezidenta pentru membru de familie?
nu am stiut de acest lucru.el a venit in tara in dcembrie anul trecut,prin reantregirea familiei.in urma dosarului depus la ORI,a avut loc un interviu,dupa care i-au eliberat acest permis de sedere temporara pentru un an de zile,si ne-au zis ca dupa un an,trebuie sa depunem un alt dosar pentru prelungire.de carte de rezidenta pentru membru de familie nu am stiut.pe permisul de sedere temporara scrie membru familie cetatean roman.
Pentru obtinerea cartii de rezidenta ca membru de familie al unui cetatean roman, membrii de familie trebuie sa depuna urmatoarele documente:
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Carte rezidenta renintregire a familiei 5 ani ayya ayya Buna ziua, M-am casatorit in Iulie 2010, Sotul meu e cetetean NON-UE. I-am facut invitatie sa vina in vizita in Romania in 2007, in 2008 si 2009 am fost eu la ... (vezi toată discuția)
Angajarea cetatenilor straini nati27 nati27 Buna seara, tuturor. Va rog mult, cine e in cunostinta de cauza, sa ma lamureasca si pe mine referitor la urmatoarea situatie. Sunt cetatean strain (al unui ... (vezi toată discuția)
Drept de munca si card de rezidenta chonkar chonkar Buna ziua, am citit multe dintre raspunsurile si intrebarile dvs pe net, am citit si legile de pe Oficiul de imigrari roman, dar nu m-am lamurit. Va rog daca ... (vezi toată discuția)