avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... INTABULARE TEREN +CASA
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

INTABULARE TEREN +CASA

Am nevoie de un sfat pentru o intabulare. Pentru un teren obtinut in 1996 prin act de donatie, suprafata fiind de 800 de metri in acte. Pe respectivul teren s/a construit in 2006 o constructie (casa) cu toate actele necesare. Vreau sa intabulez terenul si constructia, insa la o masuratoare empirica mi-am dat seama ca am cca 1100 metri patrati. Vecinul din stanga mea are intabularea facuta in 2011, cel din dreapta si cel din spate nu au intabularile facute. Din discutiile avute cu parintii mei care sunt proprietari, am inteles ca diferenta ar proveni de la vecinul din stanga care deja si-a facut intabularea. Cum procedez? Mentionez ca nu ma intereseaza cei cca 300 de metri care ar fi in plus. Pot sa fac un act prin care sa-i dau inapoi primariei? asta pentru a evita varianta in care sa deschid actiune in justitie impotriva vecinilor pentru a-mi recunoaste cei 300 de metri. Daca se poate adopta varianta cu primaria asta inseamna ca automat voi fi somat sa mut gardul astfel incat sa respect intabularea?
Cel mai recent răspuns: pimani , utilizator 07:45, 19 Mai 2012
Doar instanta de judecata poate hotari in prezenta speta,in urma efectuarii expertizelor pe care le va dispune.
Daca sunteti in relatii bune cu toti vecinii, propuneti-le sa faca si ei masuratorile cadastrale si apoi, in urma rezultatelor, puteti face o intelegere, o tranzactie la notariat. Nu este cazul sa va plimbati prin judecati, pierdeti nu doar bani si timp, ci si nervi.
multumesc pentru raspunsuri insa varianta prezentata de mine de a da primariei terenul de 300 de metri care este in plus si eu sa fac intabulare doar ptr 800 de meri cat scrie in acte este fezabila? este legala?
Dar daca cei 300 m nu sunt ai primariei ci ai vecinilor? Daca vecinii dvs care nu au cadastrul la acest moment vor constata, in urma masuratorilor, ca au in fapt mai putin decat in acte?
Buna intrebare :) Vecinul din stanga a facut intabularea. mai ramane cel din dreapta si cel din spate. decat sa ma duc pe la judecati mai bine mut si eu gardul fata de la vecinu care a facut intabularea pana fac si eu intabularea sa iasa bine in acte :) e o varianta? sa nu imi spune-ti ca google map cu care lucreaza cadastristii e atat de precis incat vede 300 de metri diferenta ????

Alte discuții în legătură

Suprapunere teren looly looly Buna ziua. Anul trecut in decembrie am cumparat un teren.Am primit cadastru ,intabulare. De curand am fost sa fac trasarea terenului,conform cu ... (vezi toată discuția)
Cadastru gresit ContSters134265 ContSters134265 O mostenire pentru un teren de 2500 mp teren intravilan a ajuns pe baza de titluri de proprietate, la un var care a mostenit 1.000 mp teren si la alti 3 veri ... (vezi toată discuția)
Documentatie cadastrala gresita? ce e de facut? mariob mariob In anul 2007 am cumparat 1000 mp teren impreuna cu socrii mei, terenul fiind ingradit cu un gard de plasa pe o bordura de beton ( si din aceasta cauza nu am ... (vezi toată discuția)