avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incompatibilitatea prin cumul de functii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incompatibilitatea prin cumul de functii

buna , as dori sa stiu daca un lider de sindicat poate sa ocupe functia de asistent sef de sectie la o unitate medicala?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Mai 2012
cozmadoina, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 23:33, 20 Mai 2012
Personal nu cred ca este incompatibilitate.Si eu am fost cu ani in urma lider de sindicat si am avut o functie de conducere(sef de atelier) si lucrul acesta nu m-a impiedicat sa-mi fac datoria corect in ambele functii.
Art.184 din Legea 95/2006:

(2) In spitalele publice functiile de sef de sectie, sef de laborator, farmacist-sef, asistent medical sef sunt functii de conducere si vor putea fi ocupate numai de medici, farmacisti, biologi, chimisti si biochimisti sau, dupa caz, asistenti medicali, cu o vechime de cel putin 5 ani in specialitatea respectiva

ART. 183^1Legea 95/2006:

(3) Membrii comitetului director, sefii de sectie, sefii de laboratoare sau sefii de servicii medicale nu mai pot desfasura nicio alta functie de conducere prin cumul de functii.

Avand in vedere prevederile celor 2 articole ,se poate concluziona ca liderul de sindicat salarizat de SANITAS,nu poate sa ocupe si functia de asistent sef sectie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Mai 2012
ContSters136493, utilizator
Buna dimineata! Imi cer iertare ca trebuie sa va contrazic @Ondino. Nu au nici o legatura articolele invocate cu functia de lider de sindicat ( salarizat sau nu , desi de regula intr-un spital liderul nu este salarizat de sanitas) Cumulul de functii se refera doar la salarizarea de catre spital.Sunt totusi ( sau ar trebui sa fie) doua entitati diferite-spitalul si sindicatul-. Singura incompatibilitate ar putea deriva din statutul sindicatului, sau din legea 62/2010 dar functiile enumerate nu sunt asimilate celor de demnitate publica O zi buna!
Aveti aici un caz declarat de incompatibilitate de Tribunalul Bt intre fc.de sef serviciu intr-un spital public si fc. de lider de sindicat in cadrul aceluiasi spital.

[ link extern ] /
Am reusit sa citesc articolul respectiv.
. Sunt 2 probleme :
1. nu este vorba de cumul de functii ci de incompatibilitate.
2. functia despre care vorbea utilizatorul era de asistent sef iar aceasta functie nu se incadreaza la functiile invocate in art 183 din legea 95/2006. In cazul prezentat de dumneavoastra persoana respectiva era sef serviciu iar articolul la care s-a raportat sentinta este 180 din legea 54/2003, legea sindicatelor??( legea avea doar 56 de articole!), abrogata in 2011 de legea 62 unde nu am gasit nici o incompatibilitate.
Oricum functia de asistent sef sectie nu este aceeasi cu functia de sef sectie sau sef serviciu.
parerea mea!
Ultima modificare: Duminică, 20 Mai 2012
stelarman, utilizator

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate? maiincolo maiincolo Sunt medic primar si sef de sectie la un spital universitar. Totodata,sunt si PFA proprietar al unul cabinet medical (nu societate) Intrebare: sunt ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate bugcami bugcami As dori sa stiu daca functia de SEF DE SECTIE intr-un spital de stat este incompatibila cu exercitarea profesiei de medic intr-un cabinet privat, cabinet ... (vezi toată discuția)
Un medic care este sef de sectie intr-un spital public aflat ... dana manea dana manea Un medic care este sef de sectie intr-un spital public aflat in administrarea consiliului judetean,poate desfasura activitate si intr-un cabinet privat? (vezi toată discuția)