avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu in invatamant 1 an la 10 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu in invatamant 1 an la 10 ani

acum 10 ani am beneficiat de un concediu fara plata in interes personal de 1 an.
Acum as dori sa-mi mai iau un astfel de concediu, fiind plecat in strainanate(acum beneficiez de varianta de concediu de specializare 3 ani la 7 ani)dar nu stiu daca cererea se depune la inspectorat sau la scoala, de unde pot face rost de model de cerere si la care art. din lege se face referire (stiu ca inainte era art 102 din Statut dar acum s-au schimbat lucrurile)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:58, 24 Mai 2012
Art. 279 din Legae nr.1/2011:
Personalul didactic titular care din proprie initiativa solicita sa se specializeze/sa continue studiile are dreptul la concediu fara plata. Durata totala a acestuia nu poate depasi 3 ani intr-un interval de 7 ani. Aprobarile in aceste situatii sunt de competenta unitatii scolare prin consiliul de administratie, daca se face dovada activitatii respective.
de acesta am beneficiat deja, ma gandeam daca mai pot apela la cun concediu fara plata de un an ptr probleme personale ce se acorda inainte o data la zece ani
Potrivit art.255 (8) din Legea nr.1/2011, personalul didactic titular cu contract pe perioada nedeterminata poate beneficia de concediu fara plata pe timp de un an scolar, o data la 10 ani, cu aprobarea unitatii de invatamant sau, dupa caz, a inspectoratului scolar, cu rezervarea postului pe perioada respectiva.

Prin urmare, data au trecut 10 ani de la data de cand ati beneficiat de asa ceva, atunci veti putea beneficia din nou de acest CFP.
cautati si ce aveti "prins' in contractul colectiv de munca,regulamentul intern sau acordul colectiv de munca la nivel de unitate...in rest...si in sectorul bugetar se poate acorda concediu fara plata pentru rezolvarea unor situatii personale dincolo de 1 an la 10 ani
Ultima modificare: Miercuri, 23 Mai 2012
arhontele, utilizator
Avand in vedere prevederile legii speciale, aceste se aplica cu prioritate si apoi dispozitiile normelor generale ...

Alte discuții în legătură

Conditii de suspendare/intrerupere a raportului de serviciu smart_flor smart_flor Buna ziua, as dori sa stiu daca pot beneficia de suspendarea temporara a raportului de munca cu angajatarul meu, in conditiile in care sunt cadru didactic ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sotul meu este profesor, titular in invatamant. doreste ... lupucornelia75 lupucornelia75 Buna ziua! sotul meu este profesor, titular in invatamant. Doreste sa intre in administratie ca si functionar public. Este obligat sa isi dea demisia din ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata invatamant simulink simulink Buna ziua! Sunt titulara in invatamant de 2 ani. Pot sa cer concediu fara plata? (vezi toată discuția)