avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul medical este vechime in munca?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul medical este vechime in munca?

as dori sa stiu daca concedile medicale se adauga ca vechine ori se scad din nr de ani

1. Cim-ul este suspendat in perioada cm,deci aceasta perioada nu este luata in calculul vechimii in munca pt. stabilirea drepturilor care se acorda in raport cu aceasta,cum este sporul de vechime.Deci,perioada cm ,cu contractul suspendat, nu va intra in calculul vechimii in munca pt. trecerea intr-o transa superioara de vechime ,pt. a beneficia de un procent mai mare la spor,sau de un nr. mai mare de zile de co,daca acestea se acorda in functie de vechime.

2. cm este insa considerat stagiu asimilat in vederea stabilirii dreptului de pensie.
nu inteleg acest raspuns deci nu se ia in calcul concediul medical dar totusi este un drept
Trebuie sa faceti distinctie intre stagiul de cotizare la pensii si vechimea in munca.
Astfel,art.16(4) din Codul Muncii arata:"Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca". Cat sunteti in cm ,cimul este suspendat,deci nu se presteaza munca,aceasta perioada nu este vechime in munca.
Stagiul de cotizare — perioada de timp pentru care s-au datorat contributii de asigurari sociale la sistemul public de pensii, precum si cea pentru care asiguratii cu declaratie individuala de asigurare sau contract de asigurare sociala au datorat si platit contributii de asigurari sociale la sistemul public de pensii.
In prezent,pt.perioada cm se plateste contributie la pensie CAS,deci este stagiu de cotizare,pana in 1ianuarie 2006 era perioada asimilata st. de cotizare,deci perioada cat sunteti in cm intra la calculul dreptului la pensie.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Mai 2012
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechimea ENGFULL ENGFULL concediul medical concediul de maternitate intra in calculul vechimii in munca , dar al vechimii in specialitate ? somajul tehnic , intra in calculul celor ... (vezi toată discuția)
Adeverinta somaj gned gned Buna ziua, cineva detine o adeverinta de somaj, din perioada 2009-2010,in baza Legii 76-2002,intrebarea mea pentru dumneavoastra este daca aceasta adeverinta, ... (vezi toată discuția)
Perioade asimilate ContSters278009 ContSters278009 Perioada in care am beneficiat de indemnizatie de somaj(2004-2005)nu se considera perioada asimilata conf.art.49 lit.d,din legea 263/2010 ? (vezi toată discuția)