1. Daca a fost emisa decizia de concediere (in care este specificata si perioada de preaviz) si v-a fost inmanata nu mai aveti ce face.
2. Daca ati primit separat scrisoarea de preavizare urmand ca la terminarea perioadei de preaviz sa se emita decizia de concediere atunci nu mai puteti fi concediata daca ati anuntat in scris pe angajator ca sunteti gravida.
din cate stiu eu NU codul muncii schimbat chiar impunea ca lichidarea sa se faca dupa preaviz deoarece exista riscul interveniri unui concediu medical care putea duce concomitent la prelungirea preavizului pana la expirarea concediului medical situatie valabila si in cazul DVS. , linistita consultati un avocat sau direct la ITM juristul.
Art. 76 Decizia de concediere se comunica salariatului in scris si trebuie sa contina in mod obligatoriu:
a) motivele care determina concedierea;
b) durata preavizului;
c) criteriile de stabilire a ordinii de prioritati, conform art. 69 alin. (2) lit. d), numai in cazul concedierilor colective;
d) lista tuturor locurilor de munca disponibile in unitate si termenul in care salariatii urmeaza sa opteze pentru a ocupa un loc de munca vacant, in conditiile art. 64.
2. - Asa ca una e ce stiti dvs. si alta ce scrie in lege. ;)
- In practica insa se obisnuieste ca scrisoarea de preavizare sa se faca separat si inainte de decizia de concediere tocmai din motivele aratate de dvs.
ok si daca legea impune sa faci lichidarea dupa expirarea PREAVIZULUI legal si EA, salariata afla ca e insarcinata mai este sau nu concediata asta intreaba , eu asa inteleg DVS. intelegeti altceva?
dupa lege nu poate fi concediata daca este insarcinata in perioada preavizului.
1. Dupa lege poate fi concediata ... vedeti art.60 alin.1 si alin. 2 C.mun.
Art. 60 C.mu.
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
.....
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
d.......
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.
2. Unde este prevazuta faptul ca lichjidarea se face dupa expirarea preavizului ?