avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Domeniu.ro marcã înregistratã
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Domeniu.ro marcã înregistratã

Buna ziua,

Am inregistrat un domeniu.ro (sa zicem xyz-abc.ro ca persoana fizica intentionand sa-l utilizez pentru o firma pe care o voi crea ulterior, firma prin care voi incerca o colaborare cu firma din UE care are drept domeniu xyz-abc.eu, xyz-abc.ch si poate si altele nu stiu.
Am crezut ca inregistrarea unui domeniu.ro se poate face in orice conditii atat timp cat el este disponibil. Astazi m-a atentionat cineva ca e posibil sa nu fie chiar asa. Ba mai mult Denumirea xyz abc este marca inregistrata.
Care ar putea fi consecintele in aceasta situatie?
Multumesc
Detinatorul de drept al marcii poate cere incetarea folosirii acesteia si plata unor daune pentru folosire neautorizata.
Buna seara,
Depinde cine este titularul marcii xyz abc! Daca este firma cu care veti colabora puteti introduce in contractul de colaborare o clauza cum ca dvs aveti voie sa detineti numele de domeniu xyz abc.ro. Daca nu este firma cu care veti colabora, atunci titularul marcii va poate notifica si poate cere transferul numelui de domeniu catre el, precum si/sau plata unor daune.
Mult succes!
Inteleg ca poate fi vorba de daune chiar daca eu nu folosesc domeniul?
Cel ce detine domeniul cu alte extensii nu poate face nimic.
Doar daca detine si marca xyz-abc sau una similara.
Cautati pe tmview.europa.eu marca xyz-abc si vedeti firma care are marca aceea daca exista.
Daca veti deveni partener, oricum nu va vor lasa sa faceti site-ul cum doriti, va vor da un template similar cu cel ale site-urilor proprii, ce il veti traduce si adauga doar informatii specifice regiunii.
Plangerea de transfer se poate face la rotld.ro sau la prestatorii de servicii de rezolutie dispute autorizati ([ link extern ] ).
Daca face detinatorul unei marci plangere, plateste el toate taxele si rezultatul poate fi doar anularea sau transferarea domeniului. (trebuie sa dovedeasca 3 lucruri simultan: ca domeniul dvstra e identic sau similar cu marca sa, ca dvstra nu il folositi sau nu aveti nici un interes cu acest domeniu si ca folositi acest domeniu cu rea credinta.

Daca in schimb exista o societate ce are marca xyz-abc inregistrata si dvstra pe site-ul xyz-abc.ro comercializati produse purtand marca xyz-abc atunci, pe calea instantelor, se pot cere daune pentru actiuni in contrafacere.
Solutii se pot gasi usor pentru orice cale de actiune din partea dumneavoastra dar trebuie discutat pe situatia efectiva, nu pe xyz-abc.
Multumesc pentru detalii alxfirst,

Situatia este exact asa cum am prezentat-o doar ca in loc de xyz-abc sunt alte litere :) .
Exista marca inregsitrata "xyz abc" si site-urile "xyz-abc.eu", "xyz-abc.ch" si probabil si altele.
Nu intentionez sa vand produsele lor pe siteul .ro decat daca voi avea o colaborare cu ei...altfel domeniul xyz-abc.ro va fi tras pe dreapta. Am luat acest domeniu inainte de a fi sigur ca pot vinde produsele lor intrucat nu pot demara pentru cateva luni procesul de colaborare....de neogociere mai precis.

Multumesc

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor domeniu online mariusanghel mariusanghel Buna ziua, Am nevoie de un raspuns la urmatoarea situatie. Doresc sa achizitionez un domeniu.ro, care exista deja domeniu.com. La Rotld.ro, domeniul.ro pe ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o marca inregistrata smith123 smith123 Buna ziua, Este primul meu post aici, cu toate ca va citesc de ani buni.... acum insa avand o problema mai delicata indraznesc sa va cer sfaturile.... Sunt ... (vezi toată discuția)
Domeniu de internet nefolosit robertsega32 robertsega32 Buna ziua. Dorim sa achizitionam un domeniu de internet .ro. La ora actuala el este detinut de o societate comerciala care nu il foloseste si nici nu l-a ... (vezi toată discuția)