sales2012 a scris:
Buna ziua,
Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie: tatal meu a contractat in anul 2006 un credit de nevoi personale cu polita de asigurare de viata inclusa in el, pe toata suma creditului. In luna martie a acestui an tatal meu a decedat, iar banca a inceput sa sune sa ne anunte ca inregistram restante. Am anuntat decesul, am depus toate actele pe care ni le-au solicitat, iar acum dupa aproape 3 luni am aflat ca de fapt polita de asigurare de viata a fost incheiata pe numele meu, nu al lui. Ce se poate face in acest moment? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
In situatia expusa discutiei, un credit de nevoi personale are si o polita de asigurare care se incheie in numele si pe numele celui care se imprumuta nici decum pe numele girantului. Normal, suma imprumutata de cel care a decedat intre timp fiind asigurata prin acea polita, banca va recupera suma ramasa de plata de la firma care a inciat polita de asigurare. Firesc ar fi sa stati linistit pentru ca nu aveti vreo obligatie de a achita restul imprumutului, chiar daca aveti caliate de coplatitor(girant).