avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... functionari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

functionari publici

• incepand cu data de 15.07.2003, in urma aplicarii prevederilor Legii nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, am fost reincadrata in functia publica de executie corespunzatoare de inspector principal clasa I”
• Odata cu aplicarea prevederilor OUG nr.92/2004 privind reglementarea drepturilor salariale şi a altor drepturi ale funcţionarilor publici pentru anul 2005, incepand cu data de 01.01.2005, s-a facut o noua reincadrare a mea in inspector asistent ,clasa I treapta 2 de salarizare(conform deciziei 43/2005 si a carnetului de munca)

Credeti ca se mai poate face ceva ?Ar trebui sa dau in judecata institutia sau e tardiv?As mai avea o sansa?Daca DA are cineva un model de actiune?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:58, 30 Decembrie 2008
Stimata doamna, nu mai sunteti in termen sa atacati actul administrativ, respectiv decizia, desi puteati invoca dreptul castigat.
Potrivit art. 7, alin. (1) din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, trebuia sa formulati plangere administrativa prealabila in termen de 30 de zile de la data comunicarii actului dar nu mai tarziu de 6 luni de la data emiterii actului.

Actiunea ar fi trebuit introdusa in instanta in termen de 6 luni de la data primirii raspunsului la plangerea prealabila sau de la data expirarii termenului legal de solutionare a plangerii, fara a depasi un an de la data emiterii actului.

Va multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns.In data de 03.12.2008 am sustinut un examen de promovare din inspector asistent in inspector principal .Inca nu am primit nici o decizie , de la personal mi s-a raspuns ca intarzie avizul sau aprobarea Agentiei functionarilor publici.Exista un termen legal in care trebuie emisa o decizie de la data sustinerii examenului?Sper sa nu invoce ,,criza'' si sa se faca ca ploua......
Legea nr. 188/1999
ART. 128
(1) În termen de maximum 5 zile de la rămânerea definitivă a rezultatelor concursului de promovare în grad profesional autoritatea sau instituţia publică în cadrul căreia este numit funcţionarul public care a promovat concursul va solicita avizul Agenţiei în vederea transformării postului. Solicitarea avizului va conţine în mod obligatoriu procesul-verbal final al concursului de promovare, precum şi fişa postului completată cu noi atribuţii potrivit nivelului funcţiei publice în care se promovează.
(2) În termen de 15 zile de la data primirii avizului solicitat în condiţiile alin. (1), autoritatea sau instituţia publică în cadrul căreia este numit funcţionarul public care a promovat concursul va emite actul administrativ de numire în funcţia publică superioară a acestuia.

Teoretic ANFP ar trebui sa raspunda in termen de 30 de zile de la primire, dar practic dureaza cam o luna jumatate, acum fiind si sarbatorile...
Oare Legea nr.188/1999 are acest articol ??? :-/
www.avocatnet.ro/content/art...
si totusi ....daca as incerca acuma si unitatea nu ar invoca tardivitatea as avea macar 5% sanse?Pun aceasta intrebare pentru ca am auzit de alti functionari care au dat in judecata dupa 3-4 ani si au castigat.

Alte discuții în legătură

Termen numire in functia publica, dupa promovarea in grad profesional viotimis viotimis Am sustinut in luna septembrie examen pentru promovarea in gradul profesional imediat superior celui detinut. Având în vedere că am promovat acest examen, ... (vezi toată discuția)
Emitere dispozitie de primar in cazul promovarii in grad profesional al functionarilor publici elisa_2000 elisa_2000 Dupa examenul de promovare in grad profesional al unui functionar public, in cat timp se poate emite dispozitia, care este termenul legal de emitere a ... (vezi toată discuția)
Numirea ca inspector in urma promovarii in clasa a functionarilor publici din sanatate sonias sonias Am rugamintea sa-mi spuneti actul normativ care reglementeaza numirea ca inspectori a functionarilor publici promovati in clasa si care desfasoara activitate ... (vezi toată discuția)