avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Lichidare SRL - etapa fianala (bilant de lichidare)
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Lichidare SRL - etapa fianala (bilant de lichidare)

Buna tuturor,

Am citit toate postarile si mi s-a facut partial lumina cu privire la balanta si bilantul de inchidere.
Totusi pentru a avea o imagine clara a ceea ce este de facut in continuare, am nevoie de ajutor din partea voastra....Mai jos prezint situatia curenta si pun intrebarile pe care le consider eu necesare....Insa este posibil sa mai apara intrebari pe parcurs.

Situatie: SRL cu activitate suspendata din Mai 2009. Nu are regim derogatoriu de la ANAF pentru declaratiile fiscale. A depus si depune in continuare declaratia 112, tva si impozit pe veniturile micro.
-In oct 2011, a fost scoasa din oficiu din evidentele TVA si tot de atunci surprinzator nu mai figureaza ca platitor pe impozit pe profit si nici micro. In continuare depune lunar doar declaratia 112.
- Mai 2012. Expira perioada de suspendare temporara
- Apr 2012. Asociatul deschide procedura de lichidare voluntare.
- Mai 2012 - este publicata in MoF lichidarea
- urmeaza radierea - depunere balanta si bilantul de lichidare

Alte informatii

- inregistreaza pierderi : 121 = 0 si 117 (D) >0 (ultimii 3 ani fara activitate)
- TVA de recuperat >0
- Cont 462 ˆ >0
- Cont 473 (D) > 0
- Cont 461 (D) >0
- Cont 446 = 3, 88 si cont 446.1 = 3,67 OBS: suma de 3,88 este o mostenire de 10 ani (pensia suplimentara). S-a incercat platirea acum 6-7 ani, insa banii au fost returnati in cont. Suma de 3.67 sint diferentele de impozit (rotunjirile )
- Cont 512 = 10 lei si 531 = 66 lei

Intrebari:

1. Cind si cum se inregistreaza factura emisa de lichidator ? (Aprilie 2012)
2. Ce fac cu datoria catre stat (de 10 ani), de valoare mica ce e drept, dar fara de care nu mi se elibereaza Certificatul de atestare fiscala ? In ce cont sa o platesc fara sa se intoarca banii inapoi iar ?
3. Nu se doreste solicitarea rambursarii TVA. Ce fac cu TVA-ul ? - am citit pe forum ca se preia pe contul 635 ?. Corect ?)
4. Nu se doreste recuperarea imprumutului de la administrator (462). - am citit pe forum ca se poate da o Hotarire de renuntare. Unde si pe ce cont se preia in acest caz pentru inchidere ?
5. De ce nu mai figureaza firma ca platitor pe impozit pe venit micro sau impozit pe profit ? Oare cum s-a putut intimpla asta ?
6. Daca firma nu figureaza ca platitor pe impozit pe venit micro / imp pe profit, cum poate calcula , declara si plati impozitul pe profit petnru toate veniturile - preluare a unor conturi (ex. 461) ?
7. Fiind in lichidare, firma mai depune declaratiile lunare, pina la radiere ? Ex. d112 ?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Timea
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2012
Timeax, utilizator

Alte discuții în legătură

Lichidare societate happytree happytree Un SRL cu asociat unic a avut suspendata activitatea pe 3 ani respectiv pana in iunie 2012.Pe perioada suspendarii i s-a anulat codul de inregistrare in ... (vezi toată discuția)
Fuziune prin absortie floricageta floricageta Buna ziua, Va rog sa ma sprijiniti in rezolvarea urmatoarei probleme: -a fost publicat in MO fuziune a doua societatii ale aceluia administrator, ce ... (vezi toată discuția)
Dizolvare si lichidare carmengeorgescu carmengeorgescu am o societate cu un singur asociat, fara datorii , are sume platite in plus la impozite am trecut de prima etapa , am facut balanta pe 0 , trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)