avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna ziua! In cazul in care mama nu a lucrat cu carte de munca si da nastere unui copil,mai primeste indemnizatie copil?Din cate stiu alocatia copilului o primeste,indiferent daca a lucrat sau nu.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:15, 23 Iunie 2012
Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC, trebuie ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni sa aibe realizate venituri supuse impozitului pe venit ....
1. Alocatia de stat pentru copii o primiti, mergeti la Primarie si faceti cerere.

2. Ce statut ati avut in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului?
buna ziua,am iesit din concediu de 2 ani in noiembrie anul trecut, nu am primit somaj de la firma..mi-am depus demisia, apoi mi-am depus dosaj la ajofm si sunt cursant pentru recalificare profesionala...si coasigurat la sot..si insarcinata ,acest curs poate intra in categoria celorlalte cursuri sau nu e luat in considerare in cazul indemnizatiei?..nici o sansa pentru indemnizatie?multumesc
1. Perioada in care urmati acel curs organizat de AJOFM nu face parte din perioadele asimilate prevazute de OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.

2. Asadar nu este eligibil pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
va multumesc..si angajare cate luni inainte de nastere trebuie sa am, 12? sau se poate si mai putin..ca am auzit si 10 luni si nu mai inteleg..multumesc

Alte discuții în legătură

Concediu cresterea copilului pentru tata mariana1983 mariana1983 buna ziua ma numesc mariana si stau acasa cu un copil de clasa 1 si am dori sa mai facem un copil.Va rog sa-mi spuneti daca tatal ar avea dreptul de cresterea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de maternitate ioanamacicasan ioanamacicasan daca nu am lucrat in ultimele 12 luni dar am un venit realizat din inchirierea unui imobil pot beneficia de indemnizatia de maternitate.daca nu pot plati ceva ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil...poate fi solicitata si acordata de catre tatal copilului? mariusvladut78 mariusvladut78 Buna seara, Am rugamintea sa ma ajutati si sa ma lamuriti cu privire la cele ce le voi descrie mai jos. Sotia mea nu mai lucreaza din luna Septembrie ... (vezi toată discuția)