avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita doua autoturisme
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita doua autoturisme

Daca am obtinut o incuviintare privind sechestru cf art. 411 (2) cpc de la judecatoria sect. 5, pentru doua autoturisme ptr care am si gaj, iar incuviintarea executarii silite am obtinut-o tot la aceasta judecatorie ptr. "oricare forma de executare pe raza sectorului 5", sa inteleg ca executorul poate aplica sechestrul doar daca identifica autoturismele pe raza acestui sector?
Dupa aplicarea sechestrului, fara sigilii, pot misca autoturismele pe rotile lor, fara platforma?
Custodele numit de catre executor poate misca aceste masini?

Muştumesc.
Cel mai recent răspuns: BEJ Sahlian , Executor judecatoresc 16:08, 4 Iulie 2012
Cred ca expresia "oricare forma de executare pe raza sectorului 5" se refera la faptul ca puteti cere executarea silita la orice birou de executare din sector 5,dupa ce masinile sunt ridicate executorul va scoate la licitatie bunul imobil, iar daca este vorba de o actiune in revendicare a masinilor dupa executare puteti face ce doriti cu acestea.


Executorul judecatoresc poate dispune masura popriri, sechestrului pe bunuri mobiliare/
imobiliare.
Termen, nu este dat, dar legea ii impune ca recuperarea debitului sa se efectueze cu celeritate.
Este greu de dispus masura sechestrului asupra autoturismului,daca nu exista implicarea SPR, sau daca debitorul a inteles sa tranzactioneze legal sau fictiv bunul dedus executarii
Chia nimeni nu a inteles intrebarile mele???:(
Irina S. a scris:

sa inteleg ca executorul poate aplica sechestrul doar daca identifica autoturismele pe raza acestui sector?


Executorul judecatoresc are limita de competenta sa instituie masura sechestrului numai daca in urma verificarilor se constata in evidenta debitorului existenta celor 2 bunuri mobile
Practica demonstreaza ca sunt situatii distincte-care implica p[roceduri diferite - in care bunul dedus executarii silite se mai afla in evidenta debitorului sau altele in care bunul exista scriptic in evidenta dar nu se regaseste faptic
Daca apreciati ca raspunsurile exprimate de mai multe utilizatori ,nu raspund interesului dvs,poate reformulati intrebarea
Ultima modificare: Vineri, 15 Iunie 2012
ynocentta, utilizator
Ma interesa competenta executorului meu (daca am incuviintarea pe raza Jud. S. 5..bunurile le poate sechestra doar daca le gaseste in acest sector?) si daca o data sechestrate le pot duce pe roti intr-un anumit loc.

Alte discuții în legătură

Executare silita costel_57 costel_57 Buna ziua, Poate un tert poprit (Trezoreria Municipiului Bucuresti, )sa trimita dosarul de executare la alta trezirerie ? si sa fie executata Trezoreria sect ... (vezi toată discuția)
Executare silita kamy_dani kamy_dani as dori sa stiu daca se poate face o executare silita la 2 instante diferite (vezi toată discuția)
Executare silita prin poprire Anca_10 Anca_10 In 2007 am contractat un credit de nevoi personale fara garantii in CHF. Din noiembrie 2011 nu am mai reusit sa-l platesc. In noiembrie 2013 a fost ... (vezi toată discuția)