avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... injurii si amenintari
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

injurii si amenintari

fostul meu prietenul meu a fost condamnat cu suspendare 3 cu 5 ani pentru talharie.acum ma tot ameninta cu bataia si vorbe urate.daca eu ma duc sa depun plangere impotriva lui ce se poate intampla cu el??risca sa fie arestat ,inca e in perioada de reabilitare.
Dacă va fi urmarit penal şi trimis în judecată, riscă să i se revoce beneficiul suspendării executării pedepsei şi să fie încarcerat .
Risca o amenda contraventionala, daca ai probe, daca nu, nu risca nimic.
Sub nicio forma nu va fi trimis in judecata pentru injurii si amenintari.
Dacă faceţi dovada faptei de ameninţare, făptuitorul poate fi urmărit penal şi poate fi trimis în judecată, conform art. 193 cod penal, pedeapsa prevăută de lege pentru infracţiunea de ameninţare fiind închisoarea de la 3 luni la 1 an sau amendă.
Injuriile nu intră sub incidenţa legii penale.
dar nu i se da si pedeapsa care o are cu suspendare?
Ba da, pedeapsa cu suspendarea executării pedepsei , se va adăuga la noua pedeapsă, dacă se va ajunge acolo, adică făptuitorul va fi trimis în judecată, va fi găsit vinovat şi i se va aplica o pedeapsă.
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

Alte discuții în legătură

Infractiuni privind circulatia pe drumuri publice chelugeorgiana chelugeorgiana Sotul meu a fost prins de 3 ori circuland fara permis si de fiecare data i s-a intocmit dosar penal. La primul a primit 8 luni inchisoare, la al doilea 1an si ... (vezi toată discuția)
Termen de incercare MihaiIancu MihaiIancu Buna ziua ! am si eu o nelamurire si va multumesc anticipat pentru raspunsuri..se poate da pedeapsa cu executare dupa terminarea termenului de incercare ? sau ... (vezi toată discuția)
Lovire si alte violente Expert Judiciar in Criminalistica si Informatica Expert Judiciar in Criminalistica si Informatica Buna ziua! O persoana m-a injurat , mi-a aratat scene obscene iar eu m-am enervat si i-am dat un pumn. Si-a scos certificat medico-legal pe care scrie 6 zile ... (vezi toată discuția)