Am cumparat o masina cu taxa de poluare platita in 2011. La serviciul inmatriculari mi-a fost respin dosarul pe motiv ca taxa nu este platita pe numele meu. Procedura este ca vechiul proprietar sa depuna o cerere de restituire a taxei iar eu sa platesc din nou taxa, dar surpriza taxa care trebuie sa o platesc este dubla pe motiv ca la masinile peste 14 ani nu se mai tine cont de deprecierea facuta la RAR.
M-am gandit sa o vand vechiului proprietar si sa o inmatriculeze el, dar e posibil sa nu mai fie valabila taxa pe care a platit-o, punandu-l sa plateasca taxa dupa legea care este acum in vigoare.
atunci nu inteleg de ce v-a respins dosarul sincer sa fiu. atat timp cat pe chitanta e trecuta seria corecta nu vad de ce v-ar respinge.
in cel mai rau caz, duceti proprietarul vechi sa o inmatriculeze (nu prezentati actul de vanzare - cumparare) si dupa ce o inmatriculeaza el o mai inmatriculati Dvs inca o data. sau, va duceti la AFP si intrebati acolo daca exista o varianta
in orice caz, dupa ce inmatriculati cu taxa de pe 2011 o duceti la un avocat si v-o recuperati in proportie de 100% !
De la finante mi s-a spus ca nici vechiul proprietar nu va putea folosi chitanta pentru taxa de poluare deoarece el a achitat taxa in 2011 si trebuia sa o inscrie pana in ianuarie 2012 cand a aparut noua lege. Oare chiar asa este?