avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... TAXA DE POLUARE PLATITA IN 2011 MAI ESTE VALABILA?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

TAXA DE POLUARE PLATITA IN 2011 MAI ESTE VALABILA?

Am cumparat o masina cu taxa de poluare platita in 2011. La serviciul inmatriculari mi-a fost respin dosarul pe motiv ca taxa nu este platita pe numele meu. Procedura este ca vechiul proprietar sa depuna o cerere de restituire a taxei iar eu sa platesc din nou taxa, dar surpriza taxa care trebuie sa o platesc este dubla pe motiv ca la masinile peste 14 ani nu se mai tine cont de deprecierea facuta la RAR.
M-am gandit sa o vand vechiului proprietar si sa o inmatriculeze el, dar e posibil sa nu mai fie valabila taxa pe care a platit-o, punandu-l sa plateasca taxa dupa legea care este acum in vigoare.
cine a platit taxa ?
Taxa a platit-o cel de la care am cumparat masina
atunci nu inteleg de ce v-a respins dosarul sincer sa fiu. atat timp cat pe chitanta e trecuta seria corecta nu vad de ce v-ar respinge.

in cel mai rau caz, duceti proprietarul vechi sa o inmatriculeze (nu prezentati actul de vanzare - cumparare) si dupa ce o inmatriculeaza el o mai inmatriculati Dvs inca o data. sau, va duceti la AFP si intrebati acolo daca exista o varianta

in orice caz, dupa ce inmatriculati cu taxa de pe 2011 o duceti la un avocat si v-o recuperati in proportie de 100% !
De la finante mi s-a spus ca nici vechiul proprietar nu va putea folosi chitanta pentru taxa de poluare deoarece el a achitat taxa in 2011 si trebuia sa o inscrie pana in ianuarie 2012 cand a aparut noua lege. Oare chiar asa este?
Undeva gresiti cand ne explicati, nu ati avut de ce sa va judecati cu Serviciul Inmatriculari!

Alte discuții în legătură

Platesc taxa de mediu? radupr radupr Buna seara, va retin atentia cu mai multe intrebari. In anul 2012 am achizitionat o masina productie 2005, inmatriculata prima data in Romania in august ... (vezi toată discuția)
Diferenta taxa poluare vs. taxa de timbru Drujescu Drujescu Buna ziua.Eu am vandut masina si nu pot prezenta cartea masinii si talonul in original.Daca anexez numai copii dupa carte si talon plus copie si original dupa ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa prima inmatriculare si chitanta bacau Machiaveli Machiaveli Buna ziua ! Am achizitionat in luna august din Germania un autovehicul pt care am platit in luna octombrie suma de aprox 5300 lei contravaloare taxa de prima ... (vezi toată discuția)