avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minori-Italia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minori-Italia

o familie de tineri casatoriti (6ani de casnicie) au plecat acum 3ani impreuna cu 2copiii minori ai lor in italia,acolo casnicia lor a luat sfarsit iar tanara mama care a ramas singura in italia cu 2copii ar vrea sa divorteze si sai fie incredintati minori numai ei ,cum trebuie sa procedeze! multumim! :(
Cel mai recent răspuns: dana 50 , utilizator 21:55, 26 Iunie 2012
Se intoarce tanara mamica in tara cu cei doi copii si divorteaza la judecatoria competenta de la ultimul domiciliu din tara.Daca tata e tot in Italia bine ar fi sa -i stie adresa.Copiii vor fi audiati de instanta de judecata daca au intre 7-10 ani (legea spune 10 ani insa se audiaza uneori si daca au peste 7 ani).
Cu stima,
av. M.Hornea
mama nu poate veni cu copii in tara ptr. ca are rezidenta cu copiii in italia si are si un contract de munca aici,copii aici merg la scoala............viata lor de mici este in italia
Atunci mamica trimite procura speciala de reprezentare in procesul de divort, unui avocat.Important este sa stiti unde se afla sotul-adresa sa exacta.De asemenea minorii trebuie audiati in procesul de divort...asa spune legea, daca au peste 7 ani.
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2012
Mihaela Hornea, Avocat
copiii nu au peste 7ani(3ani si 6ani)mama ar dori sa stie daca are vreo sansa la autoritate parinteasca unica
autoritatea tutelara exclusiva se acorda in cazuri strict si limitativ prevazute de lege. Nu cred ca mamica are aceasta sansa doar daca tata e decedat, pus sub interdictie judecatoreasca, decazut din drepturile parintesti, sau din orice alte motive, se afla in neputinta de a-si exprima vointa. Exista o sansa insa posibilitatile sunt minime.
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2012
Mihaela Hornea, Avocat

Alte discuții în legătură

Divort cetateni italieni Adelina_Crisan Adelina_Crisan Buna ziua! Sunt casatorista de 10 ani cu un cetatean italian, in prezent eu am domiciliul in Italia. Impreuna avem un copil de 7 ani si voiam sa stiu daca este ... (vezi toată discuția)
Divort dies dies Sunt casatorit si urmeaza sa divortez. Ne-am casatorit in tara de bastina. Avem amandoi dubla cetatenie. Prin urmare, casatoria este inregistrata si in ... (vezi toată discuția)
Divortul de un cetatean strain karla1961 karla1961 Buna seara! Baiatul meu este casatorit cu o fata din Peru.In urma casatoriei a rezultat un copil.Relatia lor nu a mers,sotia a plecat cu copilul in Peru iar ... (vezi toată discuția)