avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis luat pe 3 luni sau 1 luna?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis luat pe 3 luni sau 1 luna?

buna ziua, am facut-o lata ... aseara am baut o bere (fiind cu masina), si m-a oprit politia, si fiindca eu nu beau, corpul meu deja a asimilat-o si am avut 0,12 ... acum, eu nu stiu daca e mult sau putin, doar ca am vazut ca s-a schimbat de la 0,8 la 0,5 ... politistul mi-a zis ca nu mi-l ia pe 3 luni, ci pe o luna, mi-a dat 315 lei in 48 ore lucratoare, si i-am mai zis ca nu vreau dovada de 15 zile, ci de astazi sa nu mai conduc ca sa nu mai stau atat de mult fara carnet. Ceea ce nu stiu eu, este daca s-a tinut de cuvant, pentru ca din Procesul verbal nu-mi dau seama, si din dovada la fel ... cum aflu? sau daca stiti dumneavoastra, multumesc frumos ... !!!
Cel mai recent răspuns: leonsorin , utilizator 20:07, 29 Iunie 2012
oug 195
art.102
(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
a) conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracţiune;

9 pct amenda x 70 lei = 630 / 2 = 315 lei

Art.106. – (1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:
a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
Ultima modificare: Vineri, 29 Iunie 2012
cyan, moderator
ms ... si el a zis ca o luna :(
poti sa faci cerere ptr reducere la 30 zile. poate nu ti-a explicat cum trebuie sau nu ai inteles.
esti obligat sa dai testul 13/15 si poti face cerere ptr reducere in conditiile indeplinirii prevederilor art. 221 din hg1391.


Art. 221. – (1) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, daca sunt îndeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;
b) a obtinut permis de conducere cu cel putin 1 an înainte de savârsirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data savârsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de masura;
d) în ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
nu, el a zis ca doar o luna mi-l ia ... altceva nu mi-a explicat ...
deci, trebuie sa fac din nou dosar de permis de conducere si dau cele doua examene? sala si traseul? exact cand da-i de permis? si daca nu iei? ramai fara permis pana iei? sau ramane valabilitatea de 90 de zile?
te-a pacalit. a vazut ca nu esti la curent cu legislatia rutiera.

se da un examen tip grila, 15 intrebari cu 3 raspunsuri din care numai unul este corect. trebuie sa raspunzi corect la 13 din cele 15.
daca nu il iei din prima, il dai de cate ori poti in perioada de suspendare pana il iei in caz contrar se mareste perioada de suspendare cu 30 de zile dar tot ramane obligatia de a lua acest test.
nu este foarte greu dar trebuie sa fii atent la intrebari si sa mai recitesti legislatia rutiera, oug 195 si hg 1391.

Art.106. – (1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie

hg1391
Art. 219. – (1) Restituirea permisului de conducere se dispune de catre seful serviciului politiei rutiere care îl are în evidenta, la cererea titularului, în urmatoarele cazuri:
...
b) la expirarea termenului de suspendare, când sanctiunea a fost aplicata ca urmare a savârsirii unei contraventii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, dupa caz a fost majorata cu 30 de zile, daca titularul a promovat testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie.
...
(3) Verificarea cunoasterii regulilor de circulatie de catre contravenient se efectueaza de catre serviciul politiei rutiere care îl are în evidenta, în cazul în care sanctiunea a fost aplicata ca urmare a savârsirii unei contraventii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, dupa caz a fost majorata cu 30 de zile.
(4) Verificarea cunoasterii regulilor de circulatie consta în completarea unui test grila, ce contine 15 întrebari din legislatia rutiera. Este declarat „promovat” persoana care a formulat raspunsul corect la cel putin 13 întrebari.
(5) Contravenientul este obligat sa sustina examenul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie, în perioada executarii sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce, în zilele stabilite, saptamânal, la nivelul serviciului politiei rutiere.

Alte discuții în legătură

Suspendare 90 de zile, examen obligatoriu?? bogdy29 bogdy29 Buna ziua! Daca s-a suspendat permisul pentru o perioada de 90 de zile + examen, dupa aceste 90 de zile se primeste permisul inapoi? sau numai dupa ... (vezi toată discuția)
Nelamurire suspendare permis auto dumis dumis In urma cu doua luni si jumatate mi s-a suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile, datorita unei alcoolemii de 0.20%. Intrebarea mea ar ... (vezi toată discuția)
Redobandirea permisului de conducere daniel-teodor daniel-teodor Vreau sa stiu, dupa expirarea termenului de 90 de zile, am platit amenda in termenul de 48 de ore , cum trebuie procedat? Merg pur si simplu la Politia ... (vezi toată discuția)