avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara tata strain
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara tata strain

copil in afara casatoriei,recunoscut,ce pensie alimentara poate sa primeasca de la tata,in cazul in care acesta este cetatean strain si este student,adica nu are venit?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 23:44, 8 Decembrie 2012
Se va stabili o pensie de intretinere (sau indeplinirea obligatiei de intretinere in natura) in cuantum de pana la 1/4 din venitul minim garantat in plata.

Deci poate primi pana la 132,5 lei. Limita inferioara pe care am vazut-o in practica este 30 de lei.
Cuantumul pensiei de intretinere este stabilit de catre instanta luandu-se in considerare, in afara de veniturile nete lunare de care dispune (sau nu!) paratul, si nevoile concrete ale copilului, raportate la varsta acestuia, starea sa de sanatate, veniturile parintelui la care isi are domiciliul.
In caz ca parintele caruia este incredintat minorul nu are venituri inseamna ca poate primi maximul de pensie de intretinere ?
Nu exista un maximum al pensiei de intretinere. Aceasta se calculeaza la cota de 1/3 din salariu indiferent de cat de mare sau de mic este salariul. Desigur ca in cazul salariilor foarte mari se vor lua in considerare aspectele expuse mai sus si anume: nevoile reale ale copilului, situatia celuilalt parinte, aceasta pentru a nu se ajunge ca parintele care plateste pensia copilului sa il intretina si pe fostul sot
Legea stabileste un MAXIM, stimate domn. Deci o pensie poate fi si de 50 de lei, dar nu poate depasi cota maxima stabilita de codul civil.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat

Alte discuții în legătură

Nivelul maxim al pensiei alimentare andreea0123 andreea0123 As vrea sa stiu conform noului cod al familiei care ar fi maximul de pensie alimentara pe care sotul meu trebuie sa-l plateasca ptr un copil, avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara copil 5 ani rodicaherghelegiu rodicaherghelegiu Buna ziua, fostul meu sot locuieste si lucreaza in strainatate avand un venit net de aprox 6500 euro lunar.Mentionez ca are o chirie lunara de aprox 1200 euro ... (vezi toată discuția)
Stabilire cuantum pensie alimentara ulises10 ulises10 stie cineva cum se va calcula cuantia pensiei alimentare daca parintele care trebuie sa o plateasca are venitul real mult mai mic (demonstrabil cu documente) ... (vezi toată discuția)