avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurna

in perioada august 2011-- aprilie 2012 am lucrat sofer la o firma....In contract aveam 1050 lei salariu+ 31euro/zi diurna ( 910 euro/luna--lucram in strainatate) In realitate plata se facea altfel, la km parcursi: 10 euro/100km, eu incasand lunar aproximativ 1250 euro (plus salariul in lei care era fix).Acesti bani erau virati in contul meu si trecuti ca diurna. Dupa ce am incheiat activitatea la aceasta firma am primit o scrisoare de la ei prin care ma anuntau ca le datorez aprox 2400 euro, bani care spun ei ca i-au virat din greseala in contul meu. Acesti 2400 euro reprezinta diferenta dintre suma care am primit-o cunform km efectuati si diurna prevazuta in contract si ei sustin ca mi s-a virat diurna mai mult decat mi se cuvenea. Cam dubios sa gresesti in fiecare luna.INcaz de nesolutionare pe cala amiabila cica sa ma astept la proces
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:24, 8 Iulie 2012
Diurna a fost stabilita printr-un document intern al angajatorului , intrucat potrivit legislatiei in materie aceasta se plateste pe zi de delegare si nu pe km parcursi?
in contract asa e trecuta 31euro/zi dar mai primeam bani la negru pe care mi-i vira in cont ca si diurna. Majoritatea firmelor de transport platesc la km, dar nu pot trece in contract pentru ca e ILEGAL. A.R.R. stie dar....Acum ei imi cer inapoi acesti bani sub pretextul ca ar fi gresit la calcule...Ce ar trebui sa fac acum??
Ultima modificare: Joi, 5 Iulie 2012
the_power_25xxxx, utilizator
Daca au fost platiti la negru , nu prea aveti sanse sa-i pastrati .. singura solutie sa vedeti de partea cui este dreptatea este actiunea in instanta.
AU FOST PLATITI LA NEGRU DAR CAND MI-I BAGAU IN CONT II TRECEAU CA DIURNA
oricum diurna din contract e mai mica decat cea prevazuta de lege pentru soferii care efectueaza transport international si dorm in cabina 52 euro

Alte discuții în legătură

Diurna euramonel euramonel Buna ziua, Lucrez la o firma germana si acestia doresc sa ma trimita in Germania pentru 6 saptamani la scolarizare. Care este valoarea minima a diurnei pe ... (vezi toată discuția)
Diurna pentru deplasari poate fi modificata sau nu mr_perfect mr_perfect Am contract de munca in care este specificata diurna de x euro/zi in cazul deplasarii. Poate diurna sa fie modificata fara acordul angajatului. Nu scrie ... (vezi toată discuția)