Initial doresc sa construiesc o cripta pentru locul de veci al buniciilor mei, constructia urmeaza sa se desfasoare peste locul de mormant al unui fost membru de familie, mentionez ca acesta este decedat de mai bine de 92 de ani. Pe decursul celor 92 de ani sa platit toate taxele necesare locului de veci. Tot in cadrul constructiei doresc sa inlocuiesc si crucea cu numele acestuia urmand ca pe noua cruce numele lui sa nu mai apara. In urma discutie cu preotul satului , acesta nu este de acord cu inceperea constructie spunand ca este vorba de profanare de morminte. As dori sa incep constructia fara aprobarea acestuia, insa vreau sa fiu sigur daca solutia aleasa de mine este una legala.( Este sau nu profanare de morminte?) Astept un raspuns. Va Multumesc Anticipat.
Ca sa realizati lucrarea propusa, trebuie sa aveti acordul celor de la Administratia domeniului public, mai precis a directorului de cimitir. Daca este undeva la sat, adresati-va primariei, serviciului mentionat mai sus.
Asa este, titularul locului de veci, este cel care depune cererea, iar in cazul dvs, bunicul este decedat, deci bunica si mostenitorii, sunt cei care solicita.
Pentru a preintampina situatii neplacute se impune sa desfasurati du atentie toate etapele legale necesare executarii constructiei .
Trebuie sa clarificati daca locul de veci este concesionat de la administratia cimitirului sau face parte din masa succesorala a bunicilor dvs,situatie in care se impune initial sa dezbateti succesiunea
Loc de veci...
CostelC.
Loc de veci...
Buna ziua.
Sper sa gasesc un raspuns in cazul meu si va multumesc anticipat.
In anul 2023 socrii mei E. 77 si N. 80 ani au decis ca vor ... (vezi toată discuția)