avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este profanare de morminte sau nu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este profanare de morminte sau nu?

Initial doresc sa construiesc o cripta pentru locul de veci al buniciilor mei, constructia urmeaza sa se desfasoare peste locul de mormant al unui fost membru de familie, mentionez ca acesta este decedat de mai bine de 92 de ani. Pe decursul celor 92 de ani sa platit toate taxele necesare locului de veci. Tot in cadrul constructiei doresc sa inlocuiesc si crucea cu numele acestuia urmand ca pe noua cruce numele lui sa nu mai apara. In urma discutie cu preotul satului , acesta nu este de acord cu inceperea constructie spunand ca este vorba de profanare de morminte. As dori sa incep constructia fara aprobarea acestuia, insa vreau sa fiu sigur daca solutia aleasa de mine este una legala.( Este sau nu profanare de morminte?) Astept un raspuns. Va Multumesc Anticipat.
Cel mai recent răspuns: banatzanu , utilizator 00:22, 6 Iulie 2012
Ca sa realizati lucrarea propusa, trebuie sa aveti acordul celor de la Administratia domeniului public, mai precis a directorului de cimitir. Daca este undeva la sat, adresati-va primariei, serviciului mentionat mai sus.
Da este la sat, o sa ma adresez primariei . Va Multumesc !
conteaza si cine este proprietarul locului de veci respectiv,altfel puteti fi acuzat de profanare de morminte.
Asa este, titularul locului de veci, este cel care depune cererea, iar in cazul dvs, bunicul este decedat, deci bunica si mostenitorii, sunt cei care solicita.
Pentru a preintampina situatii neplacute se impune sa desfasurati du atentie toate etapele legale necesare executarii constructiei .
Trebuie sa clarificati daca locul de veci este concesionat de la administratia cimitirului sau face parte din masa succesorala a bunicilor dvs,situatie in care se impune initial sa dezbateti succesiunea

Alte discuții în legătură

Profanare mormant? ingropare decedat peste alt loc de veci! AlinaăaaaaaaA AlinaăaaaaaaA Buna ziua , bunicul meu a fost inmormantat in Peciu Nou alaturi de tata si bunica ,cele trei morminte fiind lipite . Practic in stanga este bunica 1998 mijloc ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in luna mai 2021 am mers la mormântul bunicului meu ... Diana Feder Diana Feder Buna ziua! In luna mai 2021 am mers la mormântul bunicului meu din sat Vlădeni judetul Iași și spre surprinderea mea,am găsit în monument funerar al unei ... (vezi toată discuția)
loc de veci Vasile Radu Vasile Radu In urma cu un an de zile am cumparat un loc de veci, cu acordul bisericii, pentru a construi un cavou. Pentru aceasta am chitanta care dovedeste ca am platit ... (vezi toată discuția)