buna, am fost implicat intr-un accident rutier, conducand o motocicleta fara asigurare si fara a poseda permis de conducere, am acrosat in spate un autovehicul care a oprit la o trecere de pietoni, politia mia spus ca voi fi sanctionat cu amenda administrativa (se poate doar atat ?) iar conducatorul masinii care a suferit avarii minore imi cere suma de 2000 lei pentru a nu ma da in judecata. Ce ma sfatuiti sa fac? va multumesc.
conducerea fara permis este infractiune, fapta pentru care se deschide dosar penal si se pedeapseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani.
avand in vedere urmarile accidentului soldat numai cu pagube materiale puteti primi o amenda penala si nu o amenda administrativa, si numai dupa solutionarea dosarului.
oug 195
Art.86. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
va multumesc pentru raspunsuri, ati putea sa imi spuneti care sunt procedurile care urmeaza, dosarul va fi inaintat procurorilor si apoi sa va judeca in instanta ? sau la ce sa ma astept
va multumesc
ptr ca nu au existat victime procurorul poate da o solutie de NUP si sa va alegeti cu o amenda de vreo 1000 de lei si cheltuieli de judecata 2-300 lei. dosarul nu mai ajunge in instanta in acest caz.
mai ramane sa va intelegeti cu persoana pe care ati prejudiciat-o ptr a nu deschide un dosar prin care sa va solicite daune ptr prejudiciul produs.
intelegerea trebuie parafata la un notar ptr a nu avea surprize ulterior, persoana respectiva sa nu recunoasca sau sa va solicite alte sume de bani.
este normal sa reparati prejudiciul avand in vedere si circumstantele in care l-ati produs.
fiind vorba de conducerea unui vehicul fara a poseda un permis de conducere corespunzator categoriei vehiculului constituie infractiune prevazuta si pedepsita de Codul rutier (OUG 195/2002(
Condusa fara carnet
uzzyuta
eram intro parcare si din greseala am apasa acceleratia la masina si am intrat intr-o banca si a venit politia si ma luat si ma dus la spital si mia recoltat ... (vezi toată discuția)