avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier fara permis

buna, am fost implicat intr-un accident rutier, conducand o motocicleta fara asigurare si fara a poseda permis de conducere, am acrosat in spate un autovehicul care a oprit la o trecere de pietoni, politia mia spus ca voi fi sanctionat cu amenda administrativa (se poate doar atat ?) iar conducatorul masinii care a suferit avarii minore imi cere suma de 2000 lei pentru a nu ma da in judecata. Ce ma sfatuiti sa fac? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 07:46, 9 Iulie 2012
mai bine platesti suma solicitata, pentru ca daca te da in judecata partea vatamata o sa platesti mult mai mult.
conducerea fara permis este infractiune, fapta pentru care se deschide dosar penal si se pedeapseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani.
avand in vedere urmarile accidentului soldat numai cu pagube materiale puteti primi o amenda penala si nu o amenda administrativa, si numai dupa solutionarea dosarului.

oug 195
Art.86. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
va multumesc pentru raspunsuri, ati putea sa imi spuneti care sunt procedurile care urmeaza, dosarul va fi inaintat procurorilor si apoi sa va judeca in instanta ? sau la ce sa ma astept
va multumesc
ptr ca nu au existat victime procurorul poate da o solutie de NUP si sa va alegeti cu o amenda de vreo 1000 de lei si cheltuieli de judecata 2-300 lei. dosarul nu mai ajunge in instanta in acest caz.
mai ramane sa va intelegeti cu persoana pe care ati prejudiciat-o ptr a nu deschide un dosar prin care sa va solicite daune ptr prejudiciul produs.
intelegerea trebuie parafata la un notar ptr a nu avea surprize ulterior, persoana respectiva sa nu recunoasca sau sa va solicite alte sume de bani.
este normal sa reparati prejudiciul avand in vedere si circumstantele in care l-ati produs.

fiind vorba de conducerea unui vehicul fara a poseda un permis de conducere corespunzator categoriei vehiculului constituie infractiune prevazuta si pedepsita de Codul rutier (OUG 195/2002(

Alte discuții în legătură

Dosar penal-motocicleta neinmatriculata. TeodorescuRazvan TeodorescuRazvan Va salut. Nu credeam ca o sa ajung cu o asemenea problema pe acest forum pe vremea cand citeam faptele altor persoane. Problema sta in felul urmator: Am 18 ... (vezi toată discuția)
Ce mi se va intampla dorinelutu dorinelutu mia fost suspendat dreptul de a conduce pe 30 de zile si am condus autovehiculul pe o distanta de 15 km ma oprit politia si mia facut dosar can o sami iau ... (vezi toată discuția)
Condusa fara carnet uzzyuta uzzyuta eram intro parcare si din greseala am apasa acceleratia la masina si am intrat intr-o banca si a venit politia si ma luat si ma dus la spital si mia recoltat ... (vezi toată discuția)