Buna ziua,
Daca salariul meu este compus dintr-o parte fixa + comision lunar din vazari, cand voi avea concediu de odihna cum mi se va calcula dreptul banesc? Voi primi doar salariu fix sau exista o metoda de calcul? Gen media ultimelor "n" luni. Multumesc!
Plata in bani a CM se calculeaza ca o medie a veniturilor salariale (inclusiv asimilate) pe ultimile 3 luni. Daca comisionul este inclus in veniturile salariale (cum este si normal) este relativ usor de calculat.
Tin sa va contrazic.
Art. 150 din Codul Muncii
(1) Pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de
concediu, care nu poate fi mai mica decât salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute în contractul individual
de munca.
(2) Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale
prevazute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul,
multiplicata cu numarul de zile de concediu.
Se vor luna in calcul doar veniturile cu caracter fix. Comisionul din vanzari este variabil. Poate exista sau nu intr-o luna.
Alte discuții în legătură
Concediu de odihna
adimanea
Buna ziua. As vrea sa stiu daca la calculul concediului de odihna se iau in calcul sporul de noapte, orele suplimentare platite (deoarece nu pot fi compensate ... (vezi toată discuția)