avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata salariilor in urma concedierii abuzive
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata salariilor in urma concedierii abuzive

Buna ziua,

Sotia mea a obtinut o sentinta favorabila in urma unei concedieri abuzive.
In acest caz, am inteles ca se platesc salariile din momentul concedierii, pana la momentul incadrarii in munca. Dupa acest loc de munca, ea insa nu a lucrat cu carte de munca, ci avand contract pe drepturi de autor.
Se vor plati salariile de la momentul concedierii pana la sentinta, sau doar pana in momentul inceperii contractului de drepturi de autor?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:47, 12 Iulie 2012
Nu cumva sotia a cerut in instanta reincadrarea la fostul loc de munca si plata salarililor de la concediere pana la reincadrarea efectiva?
Data pana la care se vor plati salariile restante este specificata in dispozitivul hotararii (mai exact, partea in care se spune ce a decis instanta de judecata) ..
Imi cer scuze, poate am formulat gresit. Din cate am inteles, salariile se platesc pe perioada de la concediere si pana la reincadrarea in munca (chiar daca intr-o alta companie). Intrebarea mea se referea la posibilitatea de a considera contractul de drepturi de autor ca fiind reincadrarea in munca.
Activitatea desfasurata in baza unui contract de drepturi de autor nu va confera calitatea de salariat .. asadar, incheierea unui astfel de contract nu inseamna reintegrare in munca sau angajare ...

Reintegrarea se face in c.i.m. a carui decizia de incetare a fost declarata nula de catre instanta de judecata ...
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc.
Ati putea sa precizati legea/legile in care se regasesc aceste informatii?

Alte discuții în legătură

Nerespectarea hotararii judecatoresti de reintegrare ContSters250888 ContSters250888 Buna ziua. Am si eu o intrebare: atunci cand un cetatean are o hotarare definitiva si executorie, reintegrarea se face pe acelas contract individual de munca ... (vezi toată discuția)
Concediere nelegala - consecinte sentinta cgolgot cgolgot Buna ziua , as avea o intrebare legata de o concediere nelegala.Un salariat a avut contract de munca incepand cu martie 2014 pana a fost concediat in mai ... (vezi toată discuția)
Anulare decizie concediere maria-B maria-B rog sa-mi spuneti daca pentru reincadrare pe post a salariatului, angajatorul trebuie sa emita o decizie prin care sa o anleze pe cea de concediere. Ce se ... (vezi toată discuția)