avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Preluare contract utilaj de productie achizitionat din ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Preluare contract utilaj de productie achizitionat din import, cu plata in rate.

Ma confrunt cu urmatoarea situatie, la care am rugamintea sa ma lamuriti in timpul cel mai scurt:
O firma a achizitionat din import, in martie 2004, o masina de brodat industriala, pt. care a beneficiat de scutire de TVA in vama. Utilajul a fost achizitionat printr-un contract cu plata in rate incheiat cu reprezentanta in Romania a firmei producatoare. Pt. acest utilaj i s-a intocmit o factura de vinzare-cumparare pe toata valoarea (55.000 euro - fara TVA), moment in care firma respectiva a devenit proprietarul utilajului. Pina in luna noiembrie 2004 firma respectiva a platit 26.000 euro din acest contract (avansul + ratele lunare, prin creditare de firma si doar o mica parte din incasari). In decembrie 2004 asociatul nu-si mai poate credita firma, iar productia realizata cu acest utilaj nu este suficienta pt. a acoperi in continuare ratele. In aceasta situatie, asociatul s-a gindit sa infiinteze o fima noua, prin asociere cu o alta persoana dispusa sa crediteze firma pt. plata ratelor in continuare, firma care sa preia contractul utilajului si care sa renegocieze termenii contractului cu reprezentanta.
Intrebarea mea este urmatoarea: Ce se imtimpla in aceasta situatie cu TVA-ul la import ? In ce conditii se poate prelua acest contract in firma noua, avind in vedere ca proprietarul a beneficiat de scutire de TVA in vama cind a importat utilajul respectiv ?
Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Preluare contract utilaj de productie achizitonat din import, cu plata in rate Ma confrunt cu urmatoarea situatie, la care am rugamintea sa ma lamuriti in timpul cel mai scurt: O firma a achizitionat din import, in martie 2004, o masina ... (vezi toată discuția)
Plata mijloc fix de catre asociat anca2007 anca2007 am urmatoarea situatie: se achizitioneaza din Germania un utilaj. Actele se fac pe firma; utilajul este scutit de TVA. Plata insa o face integral unul din ... (vezi toată discuția)
T.v.a. - achizitii u.e. - fonduri cofinantare u.e. EHM EHM stiu ca s-a tot discutat si rasdiscutat am citit pe forum cam tot ce s-a scris problema e ca eu nu sunt contabil / economist si sincer mi se pare foarte ... (vezi toată discuția)