avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 120 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cumparare si inregistrare masina din Gemania
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cumparare si inregistrare masina din Gemania

Am si eu ceva nelamuriri cu privire la cumpararea si inscrierea unei masini SH din Germania.
Am gasit sa cumpar o masina, o iau de la un dealer autorizat cu acte in regula dar acesta nu o da fara plata TVA care este de 19% in DE, cum trebuie sa procedez ca sa o inscriu in Romania, unde trebuie sa merg ca sa o inscriu, vreau sa stiu exact pasii de urmat, trebuie sa platesc TVA 24 % in RO, imi pot recupera in acest caz cei 19% platiti in GE, in cat timp o pot inregistra in tara sau mai bine spus cat dureaza si ce formalitati trebuie sa fac.
Nu vreau sa apelez la samsari, vreau niste raspunsuri de la persoane in cunostinta de cauza, nu vreau sa o inregistrez nici pe firme SRL sau PFA....
Vreau sa stiu procedura de la cumparare pe persoana fizica pana la inregistrare pe persoana fizica , ma poate ajuta cineva in acest caz.
Cel mai recent răspuns: mariantrifan , utilizator 21:49, 3 Septembrie 2012
Platiti pretul din Germania. O aduceti in tara, platiti taxa de prima inmatriculare, depuneti documentele la politie si va luati numerele. Simplu. Dvs o cumparati pe persoana fizica si nu aveti treaba cu tva-ul, platiti valoarea integrala a masinii.
Bun dar asta presupune sa platesc 19 % in DE si apoi diferenta pana la 24 % in RO.
Sau platesc doar cei 19% in DE.
Pai de ce sa platesti in Romania TVA? In Germania vanzatorul nu iti poate face reducere de TVA, pentru ca nu cumparati masina pe firma si platesti pretul integral. In Romania platiti taxa de inmatriculare si inmatricularea propriu-zisa.
Pe dvs va dus in eroare, probabil, pretul fara tva al produselor afisat de unii vanzatori. Asta nu este decat o tehnica de manipulare, care face sa para ca produsul oferit spre vanzare este mult mai ieftin decat altele.
Ok, si procedura de inregistrare in tara care este. Cum trebuie sa procedez in continuare.
Dupa cum v-am spus mergeti si platiti taxa de prima inmatriculare. Pe langa Finante sunt diverse birouri unde o doamna draguta, in schimbul unei mici sume de bani va face toate copiile necesare si va indruma peste tot. Cu facura de la finante mergeti la inmatriculari. Si aici sunt diverse centre de copiere care va vor ajuta sa faceti actele. Ultimul dosar cu acte il depuneti la inmatriculari auto si in 2 zile va vin numerele si certificatul.
Oricum, aveti de tradus si legalizat actele masinii, actul sau actele de cumparare.
Trebuie sa faceti identificarea RAR si ITP-ul, asigurare, etc. ... dar va explica doamnele ....

Alte discuții în legătură

La ce acte trebuie sa fiu atenta atunci cand cumpar o masina din germania? allyynnutza allyynnutza Ma gandesc sa achizitionez o masina adusa din Germania si apoi s-o inmatriculez in RO. La ce acte trebuie sa fiu atenta in momentul incheierii contractului? Ma ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare autoturism Endelus Endelus buna ziua doresc sa achizitionez un autoturism de la o persoana juridica. intrebarea este care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac pentru a o inmatricula pe ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto masina din germania dan73nik dan73nik As dori sa cumpar o masina din Germania, ca apoi sa o inmatriculez in Romania. Ce stiti despre inmatricurea pe baza de factura ? Influenteaza asupra taxei de ... (vezi toată discuția)