Am si eu ceva nelamuriri cu privire la cumpararea si inscrierea unei masini SH din Germania.
Am gasit sa cumpar o masina, o iau de la un dealer autorizat cu acte in regula dar acesta nu o da fara plata TVA care este de 19% in DE, cum trebuie sa procedez ca sa o inscriu in Romania, unde trebuie sa merg ca sa o inscriu, vreau sa stiu exact pasii de urmat, trebuie sa platesc TVA 24 % in RO, imi pot recupera in acest caz cei 19% platiti in GE, in cat timp o pot inregistra in tara sau mai bine spus cat dureaza si ce formalitati trebuie sa fac.
Nu vreau sa apelez la samsari, vreau niste raspunsuri de la persoane in cunostinta de cauza, nu vreau sa o inregistrez nici pe firme SRL sau PFA....
Vreau sa stiu procedura de la cumparare pe persoana fizica pana la inregistrare pe persoana fizica , ma poate ajuta cineva in acest caz.
Platiti pretul din Germania. O aduceti in tara, platiti taxa de prima inmatriculare, depuneti documentele la politie si va luati numerele. Simplu. Dvs o cumparati pe persoana fizica si nu aveti treaba cu tva-ul, platiti valoarea integrala a masinii.
Pai de ce sa platesti in Romania TVA? In Germania vanzatorul nu iti poate face reducere de TVA, pentru ca nu cumparati masina pe firma si platesti pretul integral. In Romania platiti taxa de inmatriculare si inmatricularea propriu-zisa.
Pe dvs va dus in eroare, probabil, pretul fara tva al produselor afisat de unii vanzatori. Asta nu este decat o tehnica de manipulare, care face sa para ca produsul oferit spre vanzare este mult mai ieftin decat altele.
Dupa cum v-am spus mergeti si platiti taxa de prima inmatriculare. Pe langa Finante sunt diverse birouri unde o doamna draguta, in schimbul unei mici sume de bani va face toate copiile necesare si va indruma peste tot. Cu facura de la finante mergeti la inmatriculari. Si aici sunt diverse centre de copiere care va vor ajuta sa faceti actele. Ultimul dosar cu acte il depuneti la inmatriculari auto si in 2 zile va vin numerele si certificatul.
Oricum, aveti de tradus si legalizat actele masinii, actul sau actele de cumparare.
Trebuie sa faceti identificarea RAR si ITP-ul, asigurare, etc. ... dar va explica doamnele ....