avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cuantum alcoolemie si consecintele acesteia
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cuantum alcoolemie si consecintele acesteia

Intrebare celor care ma vor ajuta si pe mine cu urmatoarea intrebare .Acum o luna si 3 saptamani , un echipaj al politiei rutiere la oprit pe fratele meu , eream impreuna cu el , veneam de la o onomastica, si cum consumasem bauturi alcoolice a avut o 0,42 in etilo... si la sange sub 0,80 ,Acum incepe faza interesanta sa cerut un calcul la care a venit mai mult intre 0.75si 0.85 Interesant este faptul ca in ultima perioada am vazut pe acest forum numai valori ca cele ale fratelui meu , ce consecinte ar putea trage ?? Ma doare sa il vad distrus ,multumesc frumos
Corect spus ar fi ca te doare sa-l vezi autodistrus. Sa-i multumim lui Dumnezeu, in primul rand, ca nu a distrus alte vieti nevinovate.
Ce raspunsuri au fost date celorlalti interlocutori, aceleasi le-ai putea primi si tu, fara circumstante personale.
E curios ca niciunul dintre cei implicati in evenimente de aceasta natura nu posteaza in numele sau ci se recomanda a fi prieten, ruda cu cel in cauza, de parca ar conta, sau am putea sti cine pune intrebarea.
Catalin fiecare la randul nostru gresim si stii si tu cu sunt,,ale tineretii valurii,, suportam consecintele , ideea este in felul urmator , cum ai spus si tu bine ca nu s-au intamplat alte belele , sicer nu erea baut cum a vazut si politistul dar vorbele sale,,odata ce ai sufla nu se mai poate face nimic,, si esti la limita cred ca o sa scapi!! Acum vreau sa intreb ca am citit celelalte posturi cat ar dura o solutionare ?? pentru ca este dependent de permisul de conducere , a gresit si eu si el , dar asta este , Cat dureaza un raspuns din partea autoritatilor?? Multumesc de raspunsuri
Este inadmisibil ca un institut de prestigiu ca IML-ul sa dea rezultate ambigue. Trebuia sa dea o valoare certa a alcoolemiei dupa recalculare. In cazul discutat procurorul nu stie ce sa faca. Daca ia in considerare valoarea minima fapta intra in domeniul contraventiilor, iar daca ia in considerare valoarea maxima fapta constituie infractiune. Intr-o asemenea situatie este foarte u;or sa se produca o eroare judiciara.
Domnule cioan am vazut ca sunteti un expert, ,,eroare judiciara,, din ce punct de vedere,??ca ar purea fi condamnat nevinovat??sau ar putea primi contraventie vinovat?? Dumneasvoastra ce parere aveti?? Eu banuiesc ca se v-a merge maxim pe administeativ,,pentru ca mai stiu ca pentru o condamnare trebuiesc ca toate elementele infractiuni sa existe fara indoiala, iar aici lipseste lucrul esential,INFRATIUNEA, Gresesc??Multumesc
Prin calculul retroactiv al alcoolemiei se oferã valori teoretice aproximative şi ca atare nu poate avea caracter probator din punct de vedere medico-legal iar pe baza acestui calcul, nu se poate determina o valoare certã a alcoolemiei astfel cum se întâmplã în cazul analizei probelor biologice. Cele douã situaţii deosebindu-se prin aceea cã alcoolemia rezultatã din probele biologice este determinatã prin mãsurãtori directe, iar calculul retroactiv presupune aprecieri ale specialiştilor bazate pe experiment şi observaţie.Ca atare faptul ca fratele dvstra avea teoretic o alcoolemie situata intre 0,75 – 0,85 g/l alcool pur în sânge , nu reprezinta nici o anomalie sau eroare judiciara.
Avand cele doua valori teoretice se poate aprecia cã existã un dubiu întemeiat asupra depãşirii alcoolemiei de 0,80 g /l alcool pur in sânge în momentul sãvârşirii faptei si cã acest dubiu se bazeazã pe o opinie ştiinţificã datã în urma aprecierii fãcute de experţi, iar dubiul profitã invinuitului(in dubio pro reo) şi pe cale de consecinţã se impunea concluzionarea cã nu a fost depãşitã alcoolemia prevãzutã de lege.
Din punctul meu de vedere solutia procurorului este SUP.

Alte discuții în legătură

Scadere limita alcoolemie casttelano casttelano Stie cineva daca a scazut pragul de alcoolemie la 0,5 de la 0,8 am inteles cu 1 ianuarie 2012 ca sa propus, dar concret nu se stie nimic , deoarece eu sunt in ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta bauturilor alcoolice danut6666 danut6666 In primul rand vrea sa multumesc celor care ami vor raspunde si mie la o intrebare lagat de un eveniment rutier, Am mai vazut cateva persoane pe forum in ... (vezi toată discuția)
Valoare probatorie a recalcularii alcoolemiei!!! danut6666 danut6666 Daca a fost intocmit un dosar ce cercetare penala pentru conducere sub influenta alcoolului iar probele de sange au venit sub 0,80 amandoua , sa cerut caclulu ... (vezi toată discuția)