avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis de conducere

cum sa aflu daca am dreptul de a conduce pe drumurile publice cu noul permis obtinut in italia in anul2010 dupa ce in septembrie 2011 am fost condamnat cu suspendare si m-i s-a anulat un permis de conducere fals
un permis de conducere fals nu poate fi anulat.

dumneavoastra nu ati condus cu un permis fals ci ati condus fara a poseda un permis de conducere avand asupra dvs. un document fals (care nu va acordul dreptul de a conduce pe drumurile publice).

Art.86. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

numai un permis de conducere valid poate fi anulat in conditiile oug 195 - art. 114, dupa cum se poate observa alin. (1) al art. 86 nu este trecut ca si motiv al anularii in cuprinsul art. 114.

Art.114. - (1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie;
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru infracţiunile prevăzute la art.85, art.86 alin.(2), art.87 alin.(1), (2), (4) şi (5), art.89 alin.(1) şi (2), art.90 alin. (1) şi art.92 alin.(3);
c) abrogat
d) titularului permisului de conducere i s-a aplicat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pedeapsa complementară a interzicerii exercitării profesiei sau ocupaţiei de conducător de vehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal;
e) permisul de conducere a fost obţinut cu încălcarea normelor legale, situaţie constatată de instanţa competentă;
f) permisul de conducere a fost obţinut în perioada în care titularul era cercetat sau judecat în cadrul unui proces penal pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, atunci când acesta a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă.
(2) Permisul de conducere se anulează şi în cazul în care titularul acestuia a decedat.
(3) Procedura anulării permisului de conducere se stabileşte prin regulament.

cred ca va incadrati la lit. f) si prin urmare permisul obtinut in Italia este posibil sa fie anulat si sa nu aveti dreptul de a conduce pe drumurile publice..
Ultima modificare: Luni, 16 Iulie 2012
cyan, moderator
Incercati sa reformultati intrebarea,nu se intelege ce vreti sa spuneti.
buna ziua eu am luat in anul2007 un permis de conducere in italia(cumparat) care in urma unui control in romania in in anul 2010 m-i s-a retras de catre politia vrancea eliberandumi-se o dovada de circulatie pentru control in vederea autenticitatii dupa care a urmat un proces pt ca au considerat ca ar fi fals.in 2011 s-a dat o hotarare judecatoreasca in care se bazau toate pe uz de fals incat hotararea judecatoreasca nu i-mi lua dreptul de a mai conduce insa i-mi interzicea in baza unor articole pt uz de fals sa nu ocup functii politice ,administrative etc societati comerciale sau administrator al acestora.a urmat apelul la galati in care au admis apelul iar cealalta decizie a tribunalului vrancea ramanand asa eu in anul 201o decembrie am obtinut un permis de conducere in italia pe care il detin vroiam sa stiu daca tot m-am intors definitiv in tara pot sa conduc sau nu ?in ori ce caz daca doriti sa cititi exact hotararile si la tribunalul vrancea si la curtea de apel galati puteti scrie numele meu caragia i. ionel si cititi mai clar tot ce s-a hotarat.daca m-ati putea ajuta sa inteleg mai bn multumesc.astept raspuns
Permisul luat in anul 2010 in Italia este obtinut in timp ce erati cercetat in Romania?Banuiesc ca dvstra erati rezident in Italia la vremea respectiva.
da in acea perioada eram rezident in italia si am obtinut permisul pe care i-l posed dar nu stiu daca pot sa conduc pentru ca mie dupa proces nu mi-a ajuns nici o hotarare in scris doar cea pe care am vazut-o pe internet pe site/ul curtii de apel galati.va salut.

Alte discuții în legătură

Conducere cu numar fals. Constantin02 Constantin02 Buna, am condus un autoturism cu numere de inmatriculare fals in urma cu 2 ani jumate mai exact ianuarie 2010, de atunci am mers o singura data in audiere la ... (vezi toată discuția)
Infractiuni privind circulatia pe drumurile publice marinela10 marinela10 Buna ziua! Am si eu o intrebare. Tatal meu a fost prins beat la volan. A fost condamnat la 8 luni de inchisoare cu suspendare, dar despre permis nu sa ... (vezi toată discuția)
Predare permis de conducere valiric1 valiric1 Vă salut, am și eu o problemă. Un prieten de-al meu vrea să-și predea permisul de conducere categorie B de buna voie la poliție să-l anuleze, așa ... (vezi toată discuția)