Cum trebuie procedat in situatia in care s-au instalat camere video pt supraveghere in firma ? Mentionez ca sunt functionale 24/24 h si ca se inregistreaza totul.
As vrea sa stiu daca trebuie anuntati ceilalti colegi si in ce conditii se pot folosi inregistrarile ca dovada a unui furt, eventual si in instanta. trebuie anuntat si la politie ca sunt aceste camere in folosinta?
ma intereseaza legea la care se va face referire!
Nu va pot raspunde la obiect intrucat implica o cercetare a legii din partea mea dar din pura gandire juridica cred ca ar trebui sa puneti un afis la intrare "atentie spatiu monitorizat cu camere video de supraveghere" intrucat, daca e vizibil, cel ce intra isi da acordul implicit de a fi filmat si poate constitui proba in instanta... (art. 91 ind. 4 - 91 ind. 6 cod proc. pen.).
Trebuie sa va notificati ca operator de date cu caracter personal conform Legii nr.677/2001. Pentru mai multe detalii vedeti legea si www.dataprotection.ro
Succes!
Lg.333/1999 privind paza bunurilor. Trebuie sa anuntati Sectia de politie de pe raza firmei dvs, iar camerele trebuie sa fie obligatoriu cuprinse in planul de paza (plan de paza avizat de politie). Altfel puteti fi sanctionat la legea de mai sus cu amenda intre 5000 - 10.000 ron.
Urmeaza pasul, de care va spunea si "aloha" - notificarea dvs ca operator de date cu caracter personal si totodata notificarea camerelor...este un organism care se ocupa cu asa ceva, dar imi scapa numele...