avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce incadrare juridica si pedeapsa minima sau maxima se ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce incadrare juridica si pedeapsa minima sau maxima se poate da pt fapta petrecuta?

-IMPREJURARILE incidentului petrecut sunt urmatoarele
tatal meu de 85 de ani locuieste impreuna cu fratele meu necasatorit la etajul casei parintesti,fiecare dintre ei avand camera separata dar semidecomandate ,trecerea din camera tatalui in camera fratelui facandu-se prin usa care desparte cele doua camere ,iar la parterul aeleiasi case locuieste unchiul meu cu sotia lui,amandoi de 80 de ani dar in depline facultati mintalele cu totii,inclusiv tata.
De peste un an de zile de cand a murit mama,fratele se tine numai de insulte,amenintari la adresa mea, nu vorbeste cu noi,nemultumit ca mama,cand traia,mi-a dat anumite bunuri mie si nu lui.De aceea cand ne ducem aproape zilnic la tata,desi fratele este acasa noi nu-l vedem,ramanand in camera lui,cea de-alaturi tatalui meu.
-INCIDENTUL petrecut este urmatorul:
Dupa plecarea din vizita pe care o facusem cu sotul tatalui meu,am coborat scarile cu sotul, eu in fata si sotul in urma mea.
Sotul n-a apucat sa mai coboare ultimele doua trepte pentru a ajunge in holul de la parter spre a iesi in curte iar eu eram in dreptul usii de iesire de la parter cu mana pe clanta cand fratele meu,in stare de ebrietate , a coborat in fuga scarile si l-a atacat pe sotul meu, care se afla in acel moment cu spatele la el,creaindu-se o busculada intre ei,cei doi ajungand in holul parterului,eu si matusa mea interpunandu-ne intre ei,fapt care nu a permis sa degenereze lucrurile.
Totul durat cateva momente.Fratele a chemat telefonic,in urmatoarele minute terminariii incidentului politia,cei doi politisti dandau-i avertisment pt limbaj injurios,cuvinte vulgare la adresa mea,el continuand sa faca scandal si de fata cu cei doi politisti in special legat de terenul pe care mi l-a donat mie mama si nu lui. Fratele a mai afirmat ca a auzit din camera lui cum sotul intr-o discutie cu tata l-ar fi facut "derbedeu"pe tata, lucru neadevarat,infirmat atat de tata cat si de mine,sotul referindu-se la fratele meu si un prieten de-al lui,amandoi alcoolici si derbedei,fapt consemnat si in declaratie.
Sotul meu nu l-a lovit,doar a incercat sa-l tina la distanta,dar fratele in mometul urmator incidentului a chemat telefonic politia,a facut plangere penala impotriva sotului si si-a scos dupa 2 zile de la incident certificat medico-legal avand concluziile: "prezinta tumefactii echimotice palpebrale stangi (5/2 cm) si lombare drepte (6/4 cm),posibil produse prin loviri cu corpuri sau mijloace contondente.Necesita 5-7 zile ingrijiri medicale ."
Martorii sunt:matusa mea care a dat declaraie ca fratele a coborat scarile in spatele sotului dar nu a vazut ca sotul meu sa-l fi lovit pe fratele meu.
Al doilea martor e tatal meu si-al lui, care a da declaratie scriind ce a vazut,cum fratele a coborat scarile dupa sotul meu si l-a atacat .
Al treilea martor e unchiul meu care insa nu a asistat la desfasurarea incidentului deoarece cand a deschis usa camerei lui deja se terminase conflictul,vazandu-l pe fratele meu ridicandu-se de jos si pe noi indreptandu-ne spre usa de la iesire.A dat declaratie relatand acest fapt.
Al patrulea martor sunt eu,sotia care am vazut cand fratele l-a atacat pe sotul meu dand declaratie in acest sens.
Politita a recomandat NUP iar procurorul l-a audiat pe sotul meu insa nu stim ce rezolutie a dat,desi au trecut de la incident 6 luni din care audierea la procuror a fost acum 3 luni.
Sotul nu a mai avut astfel de probleme. Daca s-ar fi dat si de procuror recomandare de NUP,sotul ar fi fost instiintat pana acum?
Faptul ca nu a primit nici o instiintare in acest sens arata ca procurorul a dispus sa fie trimis cazul in instanta ?Cum se poate afla ce rezolutie s-a dat,care este situatia si ce avem de facut?
Cum este mai bine sa procedam?
Care poate fi urmarea si ce masuri ar trebui sa ne luam in aceasta situatie
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 11:29, 14 Ianuarie 2009
Mergeti la procuror si va interesati de dosarul respectiv.
Doamna,in opinia mea ,pot afirma ca nu aveti probleme de ingrijorare.Fratele dvs. s-a adresat organelor de politie,sub aspectul savarsirii infractiunii de "lovire sau alte violente" fapta prevazuta si pedepsita de art.180 c.p.Pebtru ca aceasta fapta sa fie considerata infractiune,legiuitorul a stabilit ca latura subiectiva a acestei infractiuni sa prevada ""intentia subiectului activ al infractiunii de a pricinui suferinte fizice ori o vatamare a integritatii corporale unei persoane".
In speta,potrivit martorilor,nu a existat intentia sotului dvs.de a pricinui o suferinta fizica ori o vatamare corporala fratelui dvs.,neexistand decat o reactie fireasca a sotului la pericolul existent activat prin atitudinea fratelui dvs.
Consider ca fata de cele aratate,procurorul va admite ca si fireasca solutia de neincepere a urmariri penale fata de sotul dvs.
Va rog sa ma informati cu privire la aceasta problema.
Si cind te gindesti ca era asa de simplu. Nu mai asteptati sase luni. Puteati afla de la procuror masura dispusa. Nu stiu de ce na-ti facu-o:-/
Procuratura nu trimite acasa, in scris ,decizia luata de de NUP sau de urmarire penala? Neprimind nimic ,sotul a considerat ca nu s-a dat inca o rezolutie si n-a indraznit sa mearga sa intrebe. Doamna procuror a recomandat ca partile sa se impace intr-o saptamana cat dosarul se intoarce la politie .Asta insemana ca a dispus NUP sau ca a dispus UP?
Sa mearga la politie sa intrebe ce rezolutie s-a dat la dosarul lui sau e mai bine sa astepte sa fie instiintat in scris ?
Mergeti si vedeti ce se intampla cu dosarul. De ce sa nu indrazniti?
E dreptul dvs.. Intrebati si la politie. Noi n-avem de unde sa stim ce se intampla cu dosarul dvs.
Eventual ne dam cu presupusul. Dar cred ca dvs. doriti certitudini.

Alte discuții în legătură

E admisa in instanta inregistrarea video cu declaratia live a martorului? mariapopescu mariapopescu Este admisa in instanta inregistrarea video cu declaratia,marturia despre incident,avand in vedere ca matorul are 85 de ani si la data cand eventual ar incepe ... (vezi toată discuția)
Rezolutie de nup si amenda administrativa criss8080 criss8080 Buna ziua, Azi am primit de la procuratura raspunsul la ancheta la care am fost supus in urma unei reclamatii de furt si distrugere.In rezolutie scrie ca am ... (vezi toată discuția)