avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... U.N.B.R. Bota - pro si contra
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

U.N.B.R. Bota - pro si contra

Ce parere aveti despre faptul ca, in prezent, exista doua Uniuni care inscriu avocati, au aceeasi denumire, atat ca Uniune, cat si ca Barouri ?!? E bine, e rau ?
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 11:31, 18 Decembrie 2006
ESTE SI VA FI CA O GURA DE AER PROASPAT,DEMOCRATIC, ATÂT PENTRU MAREA JUSTITIE ROMÂNA,CÂT SI PENTRU CREDIBILITATEA NOASTRA IN NOILE STRUCTURI EUROPENE. Nota Sa ramâna cei cu acte,cei inregistrati la O.S.I.M. Sa functioneze amândoua(cu schimbarea legii)principiul concurentei. ... ! Av. J.
Este foarte bine! In tarile civilizate, nimeni nu isi pune o astfel de intrebare. Daca cineva ar putea sa-mi spuna cum au ajuns in baroul "clasic" avocatii care acum au 50-70 de ani? Ce examene au dat ei de intrare in barou si ce spagi? Au ramas acolo de pe vremea lui Ceausescu. Pana nu mor astia tinerii nu se pot afirma. Vom pleca toti din tara domnilor din baroul vechi si fiti fericili! UN ABSOLVENT DE DREPT CARE NU ARE BANI SA VA DEA SPAGA!
De ce sa plecam din tara ?! Ptr ca un "grup" de oameni au monopolizat avocatura si tinerii nu mai au sanse decat daca fac parte din P.C.R. (a se citi: Pile Cunostinte Relatii) sau daca au dare de mana ??? Sunt de parere ca tocmai tinerii sunt datori sa incerce sa schimbe ceva, dar intr-adevar sa incerce, nu doar vorbe... Cred ca de asa ceva suntem satui ! NU ??? :-)
...si, by the way, cred ca tocmai asta este si Bota cu aceasta initiativa a sa: o gura de aer proaspat ptr tinerii absolventi de drept care vor sa devina avocati fara impedimentele care au devenit, din pacate, o practica...
Ar trebui sa fim mai uniti noi, cei tineri, sa le demonstram babalacilor din baroul spagarilor ca putem revolutiona justitia romana care este corupta mai mult decat vad strainii. Domnilor, care v-ati facut casta, sa nu credeti ca veti mosteni pamantul!
Veti ramane in tara numai voi si borfasii! Mi-e scarba ca traiesc alaturi de voi.

Alte discuții în legătură

Baroul lui pompiliu bota CE AVANTAJE AVEM?CE NE ASTEAPATA DACA NE INSCRIEM LA BAROUL CONSTITUTIONAL? CARE SUNT CERINTELE? (vezi toată discuția)
Stagiar, la baroul traditional ori la cel constitutional?. stteffano stteffano Am vazut ca, atat baroul traditional cat si ,cel constitutional infiintat de dl.BOTA ,organizeaza examen de admitere in meseria de avocat,respectiv avocat ... (vezi toată discuția)
Admitere in baroul traditional sau baroul bota ? diferente ? avantaje ? allex64 allex64 Poate cineva sa explice care sunt diferentele dintre cele doua barouri ? Functioneaza in paralel ? Care sunt avantajele si dezavantajele inscrierii in unul ... (vezi toată discuția)