avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii D112
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

D112

Buna ziua,
In situatia in care membrii unui consiliu de administratie, care pana la data de 30.06.2012 au fost asigurati in sistemul public de pensii in baza declaratiilor individuale de asigurare depuse la Casa Teritoriala de Pensii, iar in prezent, incepand cu 01.07.2012 nu se mai regasesc in categoria persoanelor care au obligatia sa se asigure in sistemul public de pensii cf art. 6, alin .1 din Legea 263/2010, trebuie cuprinse in D112 retinerile de 10,5% pt asigurat si 20,8% pt angajator.
De asemenea, este necesara intocmirea de contracte de munca individuale cu membrii cons. de administratie, avand in vedere ca acestia au fost numiti de AGA, iar presedintele cons. de administratie are contract de administrare?
Multumesc anticpat.

Alte discuții în legătură

Contributii pentru venitul din contract de mandat suciugeorgeta suciugeorgeta Va rog sa imi spuneti pentru persoanlele angajate pe baza contractului de mandat in cadrul unei asociatii de proprietari ce contributii se platesc si unde se ... (vezi toată discuția)
Continuitate ,,dari" ( contributii ) la stat ContSters192068 ContSters192068 Hristos a Inviat. Am fost angajat,restructurat,a urmat o pauza de 2 ani. M-am angajat. Unde pot plati ... (vezi toată discuția)
Atentionari in d112 meteaaurelia meteaaurelia la declaratia 112 avem atentionarea urmatoarea: A: validari globale atentionare regula: A28: B_brutSalarii (xxxx) = B_brutSalarii calculat cf. regulii ... (vezi toată discuția)