avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Examen redobandire permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Examen redobandire permis suspendat

Buna ziua !

Am avut permisul suspendat pt 90 de zile pt vatamare corporala cu parasirea locului accidentului (si intoarcere dupa 30 de minute). Instanta a dispus neinceperea urmaririi penale, iar termenul de 90 de zile a expirat de data de 9 ianuarie. Am citit legislatia si eu inteleg ca trebuia sa ma prezint IN INTERIORUL PERIOADEI DE 90 de zile pt testarea scrisa a cunostintelor. Am mai inteles ca neprezentandu-ma, perioada de suspendare s-a marit cu inca 30 de zile. Intrebarea mea este: in intervalul de 30 de zile este obligatorie sustinerea testului, in caz contrar suspendarea prelungindu-se cu inca 30 de zile s.a.m.d ( adica la infinit in cazul in care nu ma prezint)?!

PS: pt motivul mai sus expus este necesara sustinerea testarii ? nu am gasit in lege scris despre asta f exact. Adica scria ca trebuie daca instanta a dispus o sanctiune cu caracter administrativ.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:00, 15 Ianuarie 2009
daca termenul de 90 de zile a expirat va puteti redobandi permisul de conducere. examenul era facultativ, pentru reducerea perioadei de suspendare la 30 de zile. numai in cazul in care nu luati examenul se adaugau 30 de zile celor 30 de care ati fi putut beneficia. altfel spus, daca va prezentati la examen si nu il luati, perioada de suspendare a permisului ar fi fost de numai 60 de zile.
Deci daca pe dovada eliberata la retinerea permisului scrie 60de zile cu examen se poate da examenul iar perioada se reduce la 30 de zile ?
sau este necesar sa treaca 60 de zile si sa se sustina si examenul?
Examenul prin care se reduce perioada de suspendare este cel pe care il poti da daca pe o perioade a trei ani nu ai mai beneficiat de o reducerea pedepsei ?
dupa ce incepe suspendarea (nu in cele 15 zile premergatoare in care poti circula cu dovada) te poti prezenta la politie cu buletinul si dovada primita la suspendare, pentru a sustine examenul. daca il treci in primele 30 de zile, vei primi permisul la sfarsitul perioadei de 30 de zile. daca il treci dupa ce trec cele 30 de zile dar inaintea sfarsitului perioadei de suspendare (60, 90 de zile, dupa caz), primesti permisul in aceeasi zi.
sunt cazuri in care nu se poate reduce perioada de suspendare la 30 de zile (alta reducere in ultimii doi ani, alcool, etc...)
Dar daca nu ai dat examenul in termen de 90 de zile, perioada se prelungeste automat cu inca 30 de zile ? In acest caz, redobandirea permisului mai presupune obligativitatea exmenului scris?
Da daca nu dai examenul sau nu il promovezi in cele 90 de zile de suspendare se mai prelungeste perioada cu inca 30 de zile .
Cititi articolul 106 din Ordonanta si articolul 221 din Regulament si o sa va lamuriti .
Poti incerca sa mergi la politie sa vezi ce iti spun ei .

Alte discuții în legătură

Examen pentru redobandirea permisului suspendat Elena Goran Elena Goran pentru redobandirea permisului suspendat se da examen , si daca dai examen se reduce la cerere perioada de suspendare . intrebarea este , se da acelasi ... (vezi toată discuția)
Redobandirea permisului de conducere daniel-teodor daniel-teodor Vreau sa stiu, dupa expirarea termenului de 90 de zile, am platit amenda in termenul de 48 de ore , cum trebuie procedat? Merg pur si simplu la Politia ... (vezi toată discuția)
Nelamurire suspendare permis auto dumis dumis In urma cu doua luni si jumatate mi s-a suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile, datorita unei alcoolemii de 0.20%. Intrebarea mea ar ... (vezi toată discuția)