Bun ziua,
Am o mare nelamurire,azi am fost la judecatoria sect 3 pentru a investi o sentinta cu titlu executoriu si ce credeti ca am patit? D-na de la registratura mi-a spus ca pentru pensia alimentara nu este necesar sa investesc decizia cu titlu executoriu pentru ca aceasta este executorie de drept.Ce pot face pentru ca am nevoie de acest titlu intrucat birourile executorilor judecatoresti nu-l executa pe debitor fara acest titlu.Ce pot face in aceast sens?
Multumesc,
Regula este ca instanta din oficiu sa trimita adresa de poprire la institutia unde este angajat tatal minorului.
Daca tatal nu are un loc de munca si astfel va vedeti nevoita sa puneti in executare acea hotarari atunci insistati la Judecatorie pt a va elibera un titlu executoriu, explicand cele aratate mai sus.
Da, din pacate executorii (majoritatea ) habar nu au de alte dispozitii legale in afara celor din materia executarii silite. Mai cautati un alt executor. Trebuia sa cereti instantei sa trimita adresa de infiintare poprire la angajator, asa scapati si de onorariu de executor.
Oug 119/2007
ENGFULL
am obtinut o ordonanta de plata in temeiul OUG 119 /2007
dupa expirarea celor 10 zile in care se poate face cerere de anulare , solicit instantei ... (vezi toată discuția)