avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... REZILIERE CONTRACT DIRIGINTE DE SANTIER
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

REZILIERE CONTRACT DIRIGINTE DE SANTIER

Va solicit o lamurire daca sunteti amabili, caci am dori la Primaria Tg.Neamt sa reziliem un contract de dirigintie de santier, unui specimen ce stie doar sa ia bani nemunciti.

Cazul consta in faptul ca la predarea de amplasament a unor parcari ce le dorim a realiza in Tg.Neamt E-ON MOLDOVA societatea de distributie de electricitate a precizat in P-V de predare a amplasamentului ca solicita avizele de amplasament, dupa care se va realiza predarea amplasamentului.
Celelalte societati de furnizare utilitati au avut cu totii obiectii, P-V de Predare Amplasament fiind semnat doar de constructor, dirigintele de santier si un inginer din primarie.Normal P-V de predarede amplasament trebuie semnat de toti reprezentantii societatilor de furnizari de utilitati ca sa fie valabil.

Firma constructoare avand acest asa-zis P-V de Amplasament semnat doar de cei interesati fara furnizorii de utilitati s-a apucat de lucrari si a reusit sa rupa un cablu de energie, intrand in conflict cu societatea E-ON MOLDOVA lucrarile sistand o mare perioada de timp.

Dirigintele de santier nu a sesizat expirarea termenului de valabilitate a Autorizatiei de Construire deoarece acesta doarme continuu, avizele de amplasament solicitate de E-ON nemaiputand fi scoase la timp, primaria sesizand printr-o cerere la Urbanism si scotand alt Certificat de Urbanism si Autorizatie de Construire, dar sarcina de urmarire a valabilitatii termenelor acestor acte (CU si AC) revenind prin contract dirigintelui de santier explicit.

Noi cu toate ca am sesizat si am intervenit prompt, am intarziat emitereea avizelor solicitate de E-ON si deci predarea de amplasament completa asa cum e normal.
Dirigintele sustine ca P-V de predare a amplasamentului initiala era valabila, cu toate ca E-ON solicitase explicit printr-o adresa ca predarea amplasamentului se va face dupa obtinerea avizelor de la acestia.

Intrebarea noastra catre dumneavoastra este:

1. Acel P-V de predare a amplasamentului incomplet semnat, adica nesemnat de furnizorii de uilitati se poate considera valabil ????
Normal ca sa fie complet si valabil unanim acceptat el trebuie semnat de toti participantii la aceasta actiune, mai ales daca E-ON printr-o adresa specifica in clar ca predarea amplasamentului se va face dupa obtinerea avizelor de la acestia.

2. Putem rezilia contractul dirigintelui de santier ce trebuia conform obligatiilor contractuale sa urmareasca termenele de valabilitate a CU si AC si sa nu intarzie astfel emiterea avizelor de la E-ON ????

Va multumesc anticipat pentru ajutor, cu speranta ca am fost destul de explicit.

Alte discuții în legătură

Aprobare garaj marbostgms marbostgms Doresc ca in prelungirea casei (un perete comun) sa-mi construiesc un garaj. Va rog sa-mi spuneti de ce aprobari am nevoie, pentru a nu cadea in abatere, desi ... (vezi toată discuția)
Diriginte de santier mariusdan1 mariusdan1 Buna seara, Am primit citatie la Tribunal pentru urmatoarea speta: In anul 2002 societatea SRL la care sunt asociat a incheiat un contract de prestari ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract cu firma de constructii mihaelasfr mihaelasfr Buna ziua Am incheiat acum doua saptamani, un contract cu o firma pentru construirea la rosu a unui P+1E. In contract s-au precizat nr de zile in care ... (vezi toată discuția)