avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Cui ne adresam daca suntem hartuiti telefonic? ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Cui ne adresam daca suntem hartuiti telefonic? (periodic, insistent si chiar agresiv)

Buna ziua,

Doresc sa stiu cui ma pot adresa daca anumite firme ma hartuiesc telefonic incontinuu (de luni bune, repetat, din ce in ce mai des si au devenit chiar agresivi si "mistocari") pentru a-mi vinde diverse servicii.
Le-am comunicat de nenumarate ori ca nu ma intereseaza si sa nu ma mai sune, sa ma stearga din baza de date si nici un rezultat.
Doresc sa stiu daca exista o lege clara, unde-i pot reclama si chiar a le cere daune.
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2012
Moony, utilizator
Pai e foarte simplu va deplasati la sectia de politie de care apartineti si depuneti o plangere .
@ sergiulex: si pentru ce infractiune sa fie plangerea?
nu a functionat aceasta varianta.
Moony a scris:

nu a functionat aceasta varianta.

Desigur ca nu, pentru ca "deranjul cu telefonul" nu este infractiune. As incerca mai degraba o plangere la protectia consumatorului, pentru "corespondenta telefonica nesolicitata". Legislatie eexista pentru corespondanta comerciala nedorita, dar sincer nu stiu cum se poate implementa.
Vedeti mai multe detalii la: [ link extern ]

Adevarul este ca nu prea aveti ce face, juridic vorbind. Se poate visa teoretic la un proces civil pentru "deranj" (= raspundere civila delictuala), insa de la teorie pana la castigarea unui proces stau taxe de timbru, probe, nervi, timp, avocati, proceduri etc.

Recomandarea mea este sa ii ignorati, sa le inchideti telefonul, sa le cantati hora unirii la telefon (numai daca sunteti afon ca mine), sa le dati beep-uri la miezul noptii sau sa va schimbati numarul de telefon.
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2012
smeagull, utilizator
Domnule @smeagull potrivit noului cod penal situatia domnei poate fi incadrata la hartuire prin :-telefon
si se poate pedepsi cu amenda penala sau chiar inchisoare de la 1 la 3 luni .Mai ales daca doamna are dovezile apelurilor telefonice si a mesajelor .

Nu stiu ce legatura are protectia consumatorului cu asa ceva dar in fine fiecare isi da cu parerea .

Alte discuții în legătură

Hartuita cu plangeri la politie BVFlorina BVFlorina Incepand cu luna iunie 2013, o persoana X imi face reclamatii la politie. X sustine ca o apelez, o deranjez si o hartuiesc desi nu a depus nicio dovada in ... (vezi toată discuția)
Hartuire, ajutor!!! simo79 simo79 Buna ziua, Am o rugaminte, daca ma puteti ajuta cu un sfat. E in legatura cu o persoana hartuita de un barbat cu care a avut in trecut o relatie pasagera. ... (vezi toată discuția)
Sunt hartuita telefonic de o persoana necunoscuta ioana35 ioana35 Buna ziua! De mai bine un un an jumatate, nici nu realizez cat de veche este problema, pt ca nici nu mi-am dat seama cand a inceput, o persoana ma tot ... (vezi toată discuția)