avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probe pt a dovedi abuzul emotional
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probe pt a dovedi abuzul emotional

ce probe se pot aduna pt a dovedi abuzul emotional la un divort (te injura, te ridiculizeaza, tipa/urla la tine, te manipuleaza cu minciuni si contradictii etc, lista poate continua la nesfirzit) ? abuzatorul se manifesta asa, numai in prezenta sotiei, iar fata de alte persoane se manifesta ca o persoana foarte manierata, atenta, responsabila.
abuz fizic nu (prea) exista, in sesnul ca nu lasa urme !

merci
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:37, 16 August 2012
Dovada cea mai simplă s-ar putea face prin martori, dar dacă spuneţi că acele manifestări au loc doar în lipsa martorilor, nu prea puteţi dovedi aşa ceva.
inregistrari audio se accepta de catre instanta ?
~ Conținut șters la cerere ~
pandrei7070 a scris:

inregistrari audio se accepta de catre instanta ?

In instantele civile se tinde a se respinge astfel de probe.
Se merge pe proba cu martori.
Incercati sa va cautati avocat pentru ca altfel e posibil sa nu reusiti sa divortati.
O varianta poate fi si aceea ca sa fie vorba de culpa dvs. dar. lucrurile trebuie bine gandite deoarece pot aparea alte probleme si trebuie sa va informati foarte bine si sa fiti consiliata juridic si chiar asistata in instanta.
Nu e complicat deloc a proba in instanta . E suficient un martor . Sa declare ca relatia respectivilor soti , intima si emotionala , este deteriorata . Cauza acestei deteriorari fiind minciunile , jignirile , injuriile , falsitatea exista in relatia lor ca sot si sotie.
Se poate motiva dorinta Libera de a trai ulterior cu alta persoana in care sa existe intelegere si dragoste reciproca .
Simplu.
Incompatibilitate intima intre soti. Este motiv de divort acceptat de orice instanta din Romania si chiar EU .

Alte discuții în legătură

Cu sau fara martori la divort? livyo livyo Intentionez sa intentez proces de divort sotiei, am cateva intrebari: 1. la inceputul unui proces de divort, parata poate chema martori ,sau pe parcursul ... (vezi toată discuția)
Situatii in caz de divort mihali mihali Buna seara, 1.As dori sa stiu, in cazul unui divort (de comun acord sau nu), care este de obicei primul termen dat de instanta? Este acelasi in toate ... (vezi toată discuția)
Exista infractiunea de complicitate la adulter (amant)? mihai335 mihai335 De ceva vreme am o relatie cu o persoana. Intr-o zi am observat intr-o masina o persoana care ma fotografia in compania acesteia. Sa n-o lungesc, am aflat ca ... (vezi toată discuția)