avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma vulcanizare Dimbovita
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma vulcanizare Dimbovita

De curand mi-a venit ideea de a-mi face si eu o mica afacere - o vulcanizare- intr-un orasel in Dimbovita unde nu exista asa ceva . va rog sa ma ajutati cu detalii despre cum pot deschide firma in acest domeniu, unde si ce acte imi trebuiesc???

Cred ca ar trebui sa apelez la un avocat, dar nu cunosc nici unul in Dimbovita? de asemenea ce autorizatii imi trebuiesc pentru o vulcanizare???

va multumesc anticipat pentru raspunsuri #-o
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Actele necesare pentru a infiinta o societate comerciala sunt urmatoarele:

1.actele de identitate ale viitorului asociat (daca este vorba de un asociat unic) sau ale tuturor asociatilor care infiinteaza firma.
Aveti nevoie atat de actele de identitate in original, cat si de 3 copii dupa acestea.


2. obiectul de activitate al fimei, conform clasificarii societatilor comerciale functie de codul CAEN.
Trebuie sa va alegeti atat obiectul principal, cat si obiectele secundare de activitate.

3. alegerea denumirii societatii

4. forma de societate. Aveti de ales intre o societate comerciala cu raspundere limitata ( S.R.L.) sau o societate pe actiuni ( S.A.).

5. capitalului social al firmei si sa va alegeti banca la care veti dori sa deschideti contul fimei dumneavoastra.
Capitalul social minim este de 2.000.000 lei pentru un SRL.

6. Stabilirea administratorului societatii comerciale

7. tipul de societate, pentru a fixa baza de impozitare : intreprindereile mici - microintreprindere (3% impozit) sau intreprindere mare - macrointreprindere (16% impozit);

8. Alegeti ca firma sa fie platitoare de TVA sau nu.

9. Dovada sediului. Pentru a va infiinta o firma trebuie sa dovediti ca aveti la dispozitie un sediu unde va veti desfasura activitatea.
Sediul poate fi proprietatea dumneavoastra (contract de vanzare-cumparare sau certificat de mostenitor), un spatiu inchiriat (contract de inchiriere sau subinchiriere inregistrat la organele fiscale locale, in maximum 15 zile de la data semnarii, conform Legii 181/1997)), un spatiu asupra caruia aveti un contract de comodat (contract de comodat, de uz, uzufruct) sau luat in leasing imobiliar (contract de leasing imobiliar).
Dovada sediului se face cu copii dupa actele enumerate mai sus, functie de categoria in care va incadrati.
Daca sediul dumneavoastra are mai multi proprietari, aveti nevoie de acordul in scris al coproprietarilor.
Daca sediul social al societatii dumneavoastra se gaseste intr-un imobil cu destinatia locuinta (bloc), acesta intra sub incidenta Legii locuintelor nr. 114/1996. De aceea, trebuie efectuata schimbarea destinatiei: din locuinta in sediu social.
Potrivit legii, trebuie sa prezentati avizul favorabil al asociatiei proprietarilor.
In cazul in care nu exista o asociatie de proprietari, aveti nevoie de avizul favorabil al titularilor contractelor de inchiriere sau al proprietarilor din locuintele cu care se invecineaza sediul dumneavoastra, atat in plan orizontal, cat si in plan vertical.

10. Dupa ce ati rezolvat problema sediului social, trebuie sa completati o declaratie pe proprie raspundere. Declaratia pe proprie raspundere este documentul din care rezulta ca fiecare declarant indeplineste conditiile legale pentru detinerea si exercitarea calitatii pe care o are in societatea comerciala.
Declaratia pe proprie raspundere se da de catre una dintre persoanele de mai jos: fondatori, administratori, reprezentantul permanent - persoana fizica (desemnat prin contractul de administrare a unei societati comerciale) sau de catre cenzori. Declaratia pe proprie raspundere poate avea una dintre formele urmatoare:forma autentificata de notarul public, declaratie tip, semnata in fata judecatorului delegat sau in fata directorului oficiului registrului comertului, declaratie pe proprie raspundere atestata de avocat (in conformitate cu prevederile Legii nr. 51/1995) sau poate fi inclusa in actul constitutiv sau modificator autentic al societatii.
Declaratii ale asociatilor privind faptul ca nu au antecedente penale si ca indeplinesc conditiile prevazute de lege pentru a fi asociati si administratori.
Alegerea denumirii societatii: se dau cel putin 3 denumiri, in ordinea preferintelor.

11. Alegerea denumirii societatii

12. Redactare act constitutiv
Actul constitutiv poate avea una dintre urmatoarele forme:

a.) contract de societate pentru societatea in nume colectiv, in comandita simpla;
b.) contract de societate si statut incheiate sub forma unui inscris unic, denumit act constitutiv (anexat);
c.) statut, pentru societatea cu raspundere limitata cu asociat unic.Pentru redactarea obiectului de activitate utimizeaza “Clasificarea activitatilor din economia nationala CAEN”, aprobata prin H.G. nr. 656/1997. Obiectul de activitate se exprima prin grupe de 3 cifre pentru domeniu si prin clase de patru cifre pentru activitati. Indicarea domeniului si activitatii principale se va face printr-o grupa de trei cifre si o clasa de patru cifre apartinand grupei respective. Cuantumul taxei de inregistrare a firmei dumnevoastra este corelat cu numarul de coduri care compun obiectul de activitate.
Taxa de baza acopera 5 coduri, iar pentru fiecare grup de 5 coduri se plateste o taxa suplimentara de 10% din taxa de baza.
d.) contract de societate si statut pentru societatea pe actiuni, in comandita pe actiuni si cu raspundere limitata;

Redactarea actului constitutiv se poate realiza de catre Biroulul unic (Oficiul de asistenta pentru societatile comerciale) de pe langa Camera de Comert in raza careia va veti desfasura activitatea, de catre un avocat sau de un notar sau de catre intreprinzatorul insusi...nu este foarte greu de redactat.

13. Dovada depunerii capitalului social
Aportul in numerar la capitalul social se poate varsa: la CEC sau la la orice banca, fie direct de catre intreprinzator, fie la cererea solicitantului de catre Biroul unic

14. Specimenul de semnatura

Potrivit legii, comerciantul persoana fizica, reprezentantii unei societati comerciale, administratorii, lichidatorii, conducatorii sucursalei sunt obligati sa depuna semnaturile lor la oficiul registrului comertului. Pentru depunerea specimenului de semnatura se completeaza un formular tip.

15. Declaratii pe proprie raspundere pentru avize

Pentru fiecare aviz se completeaza o astfel de Declaratie pe proprie raspundere dupa cum urmeaza:

1. Declaratia pe proprie raspundere privind respectarea legislatiei de protectia mediului;
2. Declaratia pe proprie raspundere privind respectarea legislatiei de protectia muncii;
3. Declaratia pe proprie raspundere privind prevenirea si stingerea incendiilor;
4. Declaratia pe proprie raspundere referitoare la conditiile igenico-sanitare;
5. Declaratia pe proprie raspundere din punct de vedere sanitaro-veterinar.

16. Dupa finalizarea intregii documentatii, inclusiv o cerere de inregistrare societate, se depune dosarul la Biroul Unic din cadrul Oficiului Registrului Comertului.
inteleg si va multumesc, insa cred ca doar cu un avocat pot face toate astea........... aproximativ cam cit dureaza inregistrarea firmei?? sa inteleg ca autorizarile dureaza mai mult si costa mai mult??
Cu totul, in jur 1500.Trebuie sa existe in Targoviste un avocat.Daca totul merge bine, in 3 saptamani max o luna ai actele firmei.
O societate se inmatriculeaza in termen de 3 zile de la depunerea actelor. Cu putina concentrare se poate inmatricula intr-o saptamana.
P.S.
Dupa constituire va trebui sa va autorizati RAR pentru aceasta activitate.
Ultima modificare: Vineri, 16 Ianuarie 2009
Florian Turlete, Avocat
Buna ziua,

M-am trezit si eu acum cu intrebarile desi postarile de mai sus sunt din ianuarie...Dar poate mi se va raspunde.
Care sunt demersurile pentru a scapa de o vulcanizare? Nu ca patron ci in functie de vecin deoarece stau la curte (la 10min de mers pe jos de centrul orasului) si exista o vulcanizare in intersectie. Acesti indivizi au program zilnic,duminica pana la ora 14.00. De dimineata pana seara galagie, trag de cricul ala .... Aglomeratie.
Dupa cate am citit mai sus, am inteles ca trebuie sa aiba acordul vecinilor cu care se invecineaza sediul pe plan vertical si orizontal.
Nu au acest acord. Nu au venit nicioadata sa intrebe...Apoi masinile care stationeaza in intersectie, in fata portii mele, sunt reparate pe domeniul public. Ceea ce nu cred ca este in regula. Acestea sunt cateva exemple. Stiu ca se vorbise de o lege in care toate vulcanizarile erau obligate sa aiba locatia in afara orasului. Este adevarat?
Cert este ca nu mai suport galagia si vreau sa scap de aceasta vulcanizare cu orice chip. Unde trebuie sa fac reclamatii in afara de protectia mediului?

Alte discuții în legătură

Vreau sa deschid o vulcanizare iacob adelin iacob adelin as dorii sa stiu pas cu pas ce autorizatii imi trebuiesc,in special daca imi trebuie autorizatie de functionare de la primarie,va multumesc. (vezi toată discuția)
Intrebare - acte, avize necesare constructiei unui chiosc troimin troimin Buna ziua,as vrea sa aflu de ce acte este nevoie in cazul in care vreau sa construiesc un chiosc in curtea unui amic,cu contract de inchiriere asupra terenului ... (vezi toată discuția)
Acte pentru infiintarea unei societati Am nevoie de citeva informatii intr-o problema de natura comerciala. Daca doresc sa infiintez o societate comerciala (al carei obiect de activitate sa fie ... (vezi toată discuția)